Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Απέκρυψαν κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου- Γαλλίας!

Απορίες και ερωτηματικά προκαλεί προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει μεσαίας κλίμακας στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, σε συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπογράφτηκε το 2006 μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, έλαβε χώραν στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου – Μαρωνίου και στις ακτές της περιοχής. Από πλευράς Εθνικής Φρουράς συμμετείχε η Διοίκηση Ναυτικού με τμήματα βατραχανθρώπων, ενώ από πλευράς Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε το ελικοπτεροφόρο ΄΄ΜΙΣΤΡΑΛ΄΄ με τμήματα πεζοναυτών.

Η άσκηση προέβλεπε αποβατική επιχείρηση στις ακτές της Κύπρου με την υποστήριξη ελικοπτέρων που απογειώνονταν από το ελικοπτεροφόρο ΄΄ΜΙΣΤΡΑΛ΄΄ και η όλη άσκηση στέφθηκε με πλήρη επιτυχία.

Ωστόσο απορίες και ερωτηματικά προκαλεί η απωσιώπηση από πλευράς κυβέρνησης μιας τέτοιας δραστηριότητας με τεράστια πολιτική σημασία τόσο για τον στρατιωτικό τομέα, όσο κυρίως για το πολιτική πτυχή του Κυπριακού ζητήματος. http://pontiki.com.cy/index.php/23/3906.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: