Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Αντίδραση ΝΔ για την κατάργηση γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου

Την αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η κατάργηση των γενικών γραμματειών Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου.Αφου σημειώνει ότι αμέσως μετά τη συγκρότησή της η κυβέρνηση Παπανδρέου κατήργησε τα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει ότι σήμερα, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.«Ασφαλώς, η εξυγίανση και η αναδόμηση του σπάταλου κράτους είναι επιτακτικά αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εάν όμως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στους θεσμούς που αφορούν τη Μακεδονία και το Αιγαίο, τότε το πρόβλημα είναι οι ίδιοι», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει λέγοντας: «Ας προσέξουν, τουλάχιστον, τα μηνύματα που στέλνουν προς τα έξω και ας σεβαστούν τους εθνικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους, που επιβάλλουν την άμεση εγκατάλειψη των συγκεκριμένων προθέσεών τους».
 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2122014

«Λουκέτο» στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης

Στη μισθοδοτούμενη ανεργία οδηγούνται, ουσιαστικά, τα 190 πολύπειρα στελέχη της γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, καθώς προωθείται, πλέον, η κατάργησή της.


Ο αρμόδιος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το ανακοίνωσε χθες. “Καταργούνται οι 15 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, καταργούνται δηλαδή οι Γενικές Γραμματείες Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς και όλες οι Ειδικές Γραμματείες”, δήλωσε, επί λέξη ο υπουργός.

Η αρχή του τέλους για την γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης άρχισε το 2009. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία στο Λουκά Παπαδήμο, κατάργησε το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και υποβάθμισε τις λειτουργίες του. Τότε είχε ειπωθεί πως, με την εγκατάσταση δύο υφυπουργών άλλων υπουργείων στη γραμματεία, ουσιαστικά αποκτούσε πραγματικό ρόλο. Το 2010, όμως, εφευρέθηκε η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης και χθες, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να βάλει λουκέτο και στη γραμματεία που –υποτίθεται ότι- είχε… αναβαθμιστεί.
πηγή: salonicanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: