Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πιπιλή: "Όχι και λαϊκή αγορά το Σύνταγμα"

Την αντίδρασή της στη μετατροπή της Πλατείας Συντάγματος σε λαϊκή αγορά εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η κα Πιπιλή είπε χαρακτηριστικά, πως η πλατεία Συντάγματος "κατάντησε Βουκουρέστι επί Τσαουσέσκου".

Αναρωτήθηκε μάλιστα, γιατί οι παραγωγοί δεν επέλεξαν:
α) τη διανομή σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αθήνας, φυλλαδίων με το σχετικό αποδεικτικό από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
β) γιατί αφού τα προϊόντα τους είναι ασφαλή, όπως δήλωσαν, δεν τα διέθεσαν στο αποτελεσματικότατο Κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων ή στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών που σιτίζει χιλιάδες ανήμπορους συμπολίτες μας και
γ) με ποιο σκεπτικό χρησιμοποιήθηκαν περαστικοί από τη πλατεία Συντάγματος ως "πειραματόζωα" γιατί όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήβας, η δωρεάν διανομή καρότων, κρεμμυδιών κ.α. είχε ως στόχο να αποδείξει στους καταναλωτές, ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή"!

Υπενθυμίζεται, ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος αυτοσχέδια υπαίθρια λαϊκή αγορά, από αγρότες του νομού Βοιωτίας, που θέλησαν να διαθέσουν εντελώς δωρεάν πατάτες, κρεμμύδια, σπανάκι και άλλα φρούτα είναι να ενημερώσουν τους καταναλωτές, ότι τα λαχανικά τους είναι άριστης ποιότητας.
Σε δηλώσεις του στο NEWS 247, ένας από τους παραγωγούς είπε, ότι σκοπός τους ήταν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, που η ελληνική αγορά σαμποτάρει συστηματικά.
Στο κάλεσμα των παραγωγών ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, Έλληνες και αλλοδαποί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: