Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
«Έλληνας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ισχυρίστηκε ότι 100.000 Έλληνες ζουν στα Σκόπια»
Ιανουάριος 25, 2012.
Ο Έλληνας βουλευτής Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, μέλος της αντιπροσωπείας του ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κατά την ολομέλειά του κατηγόρησε τα Σκόπια, ότι ‘παραχαράζει την Ιστορία’ και υποστήριξε ότι στο κράτος των Σκοπίων ζουν 100.000 Έλληνες.
Η παρέμβαση του Έλληνα βουλευτή του ΛΑΟΣ, ήταν στα πλαίσια των δικαιωμάτων της συμμετοχής του καθενός στην πολιτιστική ζωή. Αλλά, ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης έκανε χρήση του χρόνου της συζήτησης για να προσελκύσει την προσοχή με «την παραχάραξη της ιστορίας από μια ευρωπαϊκή χώρα».
«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πρόσβαση σε πολιτιστικά έργα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την παραποίηση ιστορικών στοιχείων, όταν γνωρίζουμε ότι, για παράδειγμα, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, μιλούσε και χρησιμοποιούσε την ελληνική γλώσσα και είχε δάσκαλο τον Αριστοτέλη. Εμείς, δυστυχώς, δεν μπορούμε να ακούσουμε τους επικεφαλής μιας ευρωπαϊκή χώρας να εκπροσωπούν την Ιστορία μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία! Ως Ευρωπαίοι και ως πολιτισμένοι άνθρωποι, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η πλαστογράφηση της ιστορίας», είπε ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.
Αμέσως μετά, στην επόμενη συζήτηση σχετικά με τις εγγυήσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο απεσταλμένος της ελληνικής Βουλής, μπροστά στους βουλευτές 47 κρατών, εμφανίστηκε με νέο ισχυρισμό ότι στην ‘Μακεδονία’ (Σκόπια, είπε) [σ.σ.έτσι το έχει το σκοπιανό κείμενο] έμαθε, όπως είπε από μαρτυρίες, ότι ζουν 100.000 Έλληνες, οι οποίοι δεν καταγράφονται στην απογραφή.
Ο Αϊβαλιώτης με την ευκαιρία αυτή, ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και ιδιαίτερα από το νέο Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να κάνουν κάτι για να εξετάσουν το ζήτημα αυτό και ειδικότερα αν υπάρχουν άνθρωποι στα Σκόπια που μιλούν ελληνικά.
Μέχρι τώρα σε καμία έκθεσή του το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ή η ECRI δεν αναφέρει ότι στην FYROM υπάρχει ελληνική μειονότητα.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου