Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις στην Κύπρο

Ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση της Κύπρου, μετά την ψήφιση, σήμερα, σε δεύτερη ψηφοφορία, του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων φορέων, μέτρο που αποτελεί προαπατούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης από την τρόικα.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις στην Κύπρο
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σήμερα με 30 ψήφους υπέρ και 26 κατά. Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής το είχε απορρίψει την περασμένη Πέμπτη με ισοψηφία 25- 25 και 5 αποχές.
Υπέρ του νομοσχεδίου, στο οποίο η κυβέρνηση είχε επιφέρει τροποποιήσεις για να είναι αποδεκτό από το ΔΗΚΟ, τάχθηκαν οι 20 βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι 8 του ΔΗΚΟ, ένας του ΕυρωΚό και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Καταψήφισαν οι 19 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι 5 της ΕΔΕΚ και οι βουλευτές των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών.



Τροπολογίες που είχαν καταθέσει από κοινού η ΕΔΕΚ, οι Οικολόγοι και η Συμμαχία Πολιτών, απορρίφθηκαν με 29 ψήφους εναντίον και 7 υπέρ, ενώ οι βουλευτές του ΑΚΕΛ τήρησαν αποχή.
Στη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης, εργαζόμενοι σε ημικρατικούς οργανισμούς πραγματοποίησαν στάση εργασίας και περίπου 1.000 από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής.
Με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, η κυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.
«Η ψήφιση του εν λόγω σημαντικού νομοσχεδίου, μετά τη μικρή περιπέτεια των προηγούμενων ημερών, επαναφέρει τη χώρα μας στο επίπεδο της αξιοπιστίας και του κύρους που κατακτήσαμε τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίον ο κυπριακός λαός υπέστη μεγάλες θυσίες», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Επίσης σημειώνεται ότι η απόφαση επιτρέπει την υλοποίηση των πτυχών του νομοσχεδίου, που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, προς όφελος των εργαζομένων, του καταναλωτή και της οικονομίας γενικότερα.

«Η διαδικασία αυτή αναμφισβήτητα θα προσφέρει νέες δυνατότητες και υπόβαθρο για να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας μας, με στόχο την υπέρβαση της κρίσης», καταλήγει η δήλωση του κ. Στυλιανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: