Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Στη Lamda Development για 915 εκατ. ευρώ το Ελληνικό

Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής έχει δεσμευθεί ότι θα επενδύσει 1,25 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας για την ανάπτυξη του μητροπολιτικού πάρκου και των υποδομών του ακινήτου.


Την εταιρεία Lamda Development ανακήρυξε ομόφωνα ως προτιμητέο επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μετά τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ελληνική εταιρεία ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοί του έκριναν ομόφωνα δίκαιη και εύλογη τη βελτιωμένη οικονομική πρόσφορα, ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά τα σχέδια της Lamda Development και των συνεργατών της, της κινεζικής Fosun και της Al Maabar από το Άμπου Ντάμπι, στο εγχείρημα της αξιοποίησης του Ελληνικού.
Το κοινοπρακτικό σχήμα πάντως έχει δεσμευθεί να διαθέσει άμεσα κονδύλια ύψους 1,25 δισ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο εργασίες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης θα είναι τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/255072/sti-lamda-development-gia-915-ekat-euro-to-elliniko/#ixzz2xZWuP2hk
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: