Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αλλάζει πρόσωπο ο Κηφισός

http://www.zougla.gr/greece/article/alazi-prosopo-o-kifisos

Μία νέα επένδυση προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ υλοποιείται στον Κηφισό που εκτιμάται ότι θα αλλάξει το πρόσωπο της υποβαθμισμένης σήμερα περιοχής. Πρόκειται για τον εμπορικό πολυχώρο Academy Gardens που σχεδιάζει η εταιρεία Artume στο πρώην κτήριο Μουζάκη στον Λ. Κηφισού και εκτιμάται ότι έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν ξεκινήσει στην περιοχή οι αρχικές κατασκευαστικές εργασίες.

Ήδη για το έργο έχει γίνει το πρώτο απαραίτητο βήμα, έχει δηλαδή εγκριθεί η αλλαγή χρήσεων γης της περιοχής από Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) σε ζώνη ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης και επομένως όλα θα κριθούν από το τι θα αποφασίσει το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, με την πλευρά των επενδυτών να αισιοδοξεί ότι το έργο θα προχωρήσει.

Το Academy Gardens θα διαθέτει εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις και θα είναι επιφάνειας 55.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.965 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της λειτουργίας του και 1.600 στο στάδιο της κατασκευής.

Αντιδράσεις


Εναντίον του έργου τάσσονται κάτοικοι της περιοχής που πιστεύουν ότι η κατασκευή εμπορικού κέντρου στην περιοχή θα υποβαθμίσει το περιβάλλον και θα κλείσει τα γειτονικά εμπορικά καταστήματα.

Υποστηρίζουν λοιπόν, ότι θα πρέπει το κτήριο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκης θα πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου - περιπάτου, παιχνιδιού και αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης.

Για το έργο έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη επένδυση.

Πάντως, το Academy Gardens θα συνδέεται με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, της οποίας ο αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. Σήμερα την Ακαδημία Πλάτωνος επισκέπτεται ένας στους 1700 τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: