Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

...Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η ΑΣΟΕΕ αποτελεί... θολό πεδίο συγκρούσεων τον τελευταίο καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι με μηνύσεις προειδοποιεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στην περίπτωση που η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθήσει να εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο αστυνομικούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατο κρούσμα, που κρατήθηκε μυστικό, όταν σύμφωνα με την ένωση χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν τρεις νέοι αστυφύλακες οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία δίπλα από την ΑΣΟΕΕ στο πλαίσιο του Ξένιου Δία και της πάταξης του παρεμπορίου.

Η Ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών


Ο σοβαρός τραυματισμός δύο νεαρών συναδέλφων μας – μελών της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στις 6/3/2014 στην Α.Σ.Ο.Ε. αποτελεί περίτρανη απόδειξη της παντελούς έλλειψης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τρεις νεοεξελθέντες Αστυφύλακες που είχαν διατεθεί πρόσφατα στον «Ξένιο Δία» διατάχθηκαν να ευρίσκονται δίπλα από την Α.Σ.Ο.Ε. σαν σταθερή δύναμη και χωρίς καμία ενίσχυση, για γενικοπροληπτικούς λόγους «πάταξης του παρεμπορίου» που παρατηρείται ως φαινόμενο εκεί.

Αποτέλεσμα αυτής της πρόχειρης και ελλειμματικής διάθεσης προσωπικού, ήταν να εξέλθει ομάδα ροπαλοφόρων από την είσοδο της οδού Δεριγνύ και οι συνάδελφοι να ξυλοκοπηθούν ανηλεώς. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε πείσμα ορισμένων, ότι στο συγκεκριμένο σημείο επικρατεί «ειδικό καθεστώς», κάτι το οποίο για ακόμη μια φορά δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν.

Προκύπτει μείζον θέμα πλέον για το ποιος φαεινός νους έδωσε τη συγκεκριμένη διαταγή, γιατί δεν υπήρξε η ανάλογη σταθερή ενίσχυση από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με δεδομένο ότι υπήρξαν και στο παρελθόν διαμαρτυρίες και αναφορές γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. προτίθεται να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά για το συμβάν ούτος ώστε να σταματήσουν ενέργειες σαν την προχθεσινή και αποδίδοντας υπηρεσιακές και ποινικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Παράλληλα πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν επώνυμα τις ευθύνες τους και να πάψουν να τις μετακυλύουν τεχνηέντως στους συναδέλφους μας. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά αυτές θα αποτυπωθούν και στη διενεργούμενη Ε.Δ.Ε. και δεν θα αποκρυφτούν.

Με αναχρονιστικές αντιλήψεις η αστυνομία δεν μπορεί να ανελιχθεί ως θεσμός κι αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: