Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονα αντέδρασαν Χατζηδάκης- Μητσοτάκης στη συνάντηση Τσίπρα-Γκουρία, γεγονός που είχε και εσωκομματικά μηνύματα.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ανχέλ Γκουρία προκάλεσε αντιδράσεις δύο πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας από το στρατόπεδο των “μεταρρυθμιστών”: Του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώτος την περασμένη άνοιξη είχε βρεθεί στο στόχαστρο και γαλάζιων συναδέλφων του για τα μέτρα της περίφημης εργαλειοθήκης, δεχόμενος σκληρές επιθέσεις ειδικά για το θέμα του γάλακτος ακόμη και από μέλη τότε της κυβέρνησης όπως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, που τον κατηγορούσαν για προσωπική εμμονή με το ζήτημα και άφηναν υπονοούμενα εναντίον του. Ο δεύτερος επίσης είχε εφαρμόσει συστάσεις του Οργανισμού για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο και γενικότερα εμφανίζεται ως υπερασπιστής της μεταρρυθμιστικής πολιτικής και της άποψης ότι η Ν.Δ έχασε γιατί δεν προχώρησε με όση τόλμη θα έπρεπε στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.
Την ενόχληση των δύο πρώην υπουργών προκάλεσαν ειδικότερα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η περίφημη εργαλειοθήκη ήταν έμπνευση της προηγούμενης κυβέρνησης και όχι του ΟΟΣΑ, καθώς και ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις ιδίως όσον αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υπονοώντας ότι οι απελθόντες δεν έπραξαν προς τούτο και προς την αντιμετώπιση μονοπωλίων και καρτέλ τα δέοντα.
Ο κ.Χατζηδάκης, η απομάκρυνση του οποίου από την κυβέρνηση κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό αποδόθηκε και στις αντιδράσεις για την εφαρμογή της περίφημης εργαλειοθήκης, με δήλωση του ανέφερε ότι η εργαλειοθήκη ήταν του ΟΟΣΑ με ημερομηνία παρουσίασης 27.11.2013 και υπογραφή του ίδιου του κ.Γκουρία, και για του λόγου το αληθές ανήρτησε στο twitter το σχετικό έγγραφο.
 
Ο κ.Μητσοτάκης από την πλευρά του εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, στην οποία παρέθεσε αλλαγές που έγιναν στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Οργανισμό, υπολογίζοντας τη συνολική ελάφρυνση για πολίτες και επιχειρήσεις σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΟΟΣΑ με την χρήση του Τυποποιημένου Μοντέλου Κόστους (Standard Cost Model) σε περίπου 3δις ευρώ.
“Πετύχαμε με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, αλλά και να δρομολογήσουμε συνθήκες υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Και αυτό τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση, τότε αξιωματική αντιπολίτευση, έβλεπε κάθε πρόταση του ΟΟΣΑ ως “συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης”, κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: