Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τι μέλλει γενέσθαι!


Το θέατρο του παραλόγου

Η κυβέρνηση κάνει ότι κυβερνάει, παίρνει αποφάσεις και διαπραγματεύεται.
Η αντιπολίτευση κάνει ότι υπάρχει διαπραγμάτευση και χρόνος.
( ο μόνος λόγος που γίνονται τα παραπάνω είναι ο θεσμικός, στην ουσία δεν υπάρχει κυβέρνηση – και οικονομία - αν δεν βάλουν την υπογραφή τους).
Οι πολιτικά λοβοτομημένοι πολίτες είναι ενθουσιασμένοι για την ελληνική «αντίσταση!» τύπου Βαρουφάκη!. Δε φοράς γραβάτα… είσαι επαναστάτης.
Φυσικό για τους επί 40 έτη τριτοκοσμικά σκεπτόμενους Έλληνες. Για αυτούς που πιστεύουν ότι ακόμα υπάρχει σοσιαλισμός.
Για το 2015 η ελληνική οικονομία χρειάζεται περίπου 30 δις και δεκάδες δισεκατομμύρια το τραπεζικό της σύστημα για τη ρευστότητα!(το 2014, οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν περί τα 56 δισ. από τον μηχανισμό του ευρωσυστήματος).
 Αν δεν υπογράψουν μέσα στης επόμενες δύο εβδομάδες ουσιαστικά οι τράπεζες θα κλείσουν! Δε θα μπορεί να πάρει κάποιος ούτε τον μισθό του!( εκροές καταθέσεων 4 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο και περίπου11 δισ. τον Ιανουαρίου).
Η κυβέρνηση ( ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ! ) δεν έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα ( για το πρώτο και βασικό θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει!) και ζητάει χρόνο, για να το καταθέσει. ( μάλλον, όταν έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, εννοούσαν ότι μπορούν να προσλάβουν τι απολυμένες καθαρίστριες!)
Γιατί δεν έχουν σχέδιο; Γιατί δεν υπάρχει σχέδιο πέραν του μνημονίου. (Ο Βαρουφάκης είπε ότι συμφωνούμε με το 70%, γιατί;… γιατί το άλλο 30% ήταν οι περικοπές που ήταν αναγκαίες, από την στιγμή που τελείωσαν τα δανεικά.).
Όλοι (ΜΑ ΟΛΟΙ) οι ξένοι παράγοντες θα πουν ένα πράγμα, ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ!
Οι κυβέρνηση, φερόμενοι ως μαθητευόμενοι μάγοι, δεν θα μπορέσει να υπογράψει, μετά από όλα όσα έχουν πει.
Για να πάρεις 30 δις ( μόνο για το ΄15) δεν υπογράφεις σε ευχετήριες κάρτες, αλλά σε δανεικές συμβάσεις. Η δανειακή σύμβαση θα είναι ακριβώς όπως οι προηγούμενες, με τους ιδίους όρους και τις ίδιες υποχρεώσεις( δες μνημόνιο).
Τυχόν παράταση σημαίνει ίδιες συμβάσεις με ίδιους όρους.
Πέρα από το οικονομικό αδιέξοδο θα υπάρξει και πολιτικό αδιέξοδο.
Η θεωρία του «αντιμνημονίου» θα καταρρεύσει.
Άρα: «Καραμανλής ή χρεοκοπία» ( όπου «Καραμανλής» μπορούμε να βάλουμε διάφορους, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή).
Επειδή, μάλλον, δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές τον Μάρτιο (αν δεν γίνουν) θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ανοχής, για να υπογράψει τις συμβάσεις.
Πιθανόν να υπάρξει και διάστημα με κλειστές τράπεζες (δες Κύπρο) γιατί δεν υπάρχει χρόνος, αλλά και… «προς γνώση και συμμόρφωση!»
Πιθανόν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο.
Υπάρχει πλήρη άγνοια κινδύνου από τους περισσότερους πολίτες.
( Το άλλο σενάριο είναι η χρεοκοπία!)
Οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν, στοιχειωδώς, τι σημαίνει παραγωγική βάση μίας οικονομίας ( πιστεύουν ότι οι νόμοι δημιουργούν χρήματα),  γεωστρατηγική πολιτική ενός κράτους ( «μεγάλωσαν» πολιτικά με συνθήματα του τύπου «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια») και θεσμική οργάνωση μίας πολιτείας (θεωρούν ότι «νόμος το δίκιο του εργάτη» ). Έτσι δεν είναι εύκολο, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα να κάνει τα βήματα που χρειάζονται, για να δημιουργήσει μία παραγωγική οικονομία και μία σύγχρονη θεσμικά οργανωμένη ευρωπαϊκή πολιτεία.
(Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σοσιαλισμός τελειώνει, όταν τελειώνουν τα λεφτά των άλλων… έτσι τελείωσε και ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα)   
Ο θεός βοηθός!

                                                                                                Λύτος Κωνσταντίνος 07-02-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: