Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

6/2/15

Βίος λιτός και δεμένος


...
Η αριστερίστικη παράνοια, που χρησιμοποιεί για την κατανόηση του κόσμου του 21ου αιώνα τα θεωρητικά εργαλεία του 19ου, δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι ο πλούσιος που δημιουργεί πλούτο. Ο πλούσιος είναι που θα τραβήξει από το χέρι και το φτωχό, αυτόν που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάρει ρίσκα. Ή αυτόν που δεν έχει τη διανοητική συγκρότηση να κάνει τίποτε άλλο πέρα από μια συγκεκριμένη απλή δουλειά για ένα οχτάωρο. Ειδικά αυτός ο τελευταίος, αν υπάρχουν πλούσιοι, θα μπορέσει να θρέψει τα παιδιά του. Αν δεν υπάρχουν, θα λιμοκτονήσει. 
Ο πλούτος δημιουργεί Πολιτισμό, ο πλούτος στηρίζει την Τέχνη. Ο πλούσιος χαρίζει την περιουσία του στη χώρα του με κληροδοτήματα. Όσα έχουμε και καμαρώνουμε σήμερα από κτίρια και ιδρύματα, πλούσιοι Έλληνες τα έφτιαξαν, με δικά τους λεφτά. Ο πλούτος δημιουργεί αστική συνείδηση, αστική κουλτούρα, τρόπους, ευγένεια, στιλ, που ουδέποτε απέκτησε αυτή η χώρα. Αντί λοιπόν να δούμε την Ελλάδα ως τη χώρα που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα και σε Έλληνες και σε ξένους να γίνουν πλούσιοι και να αποκτήσουν και σκάφη και πισίνες, επιβάλλουμε ένα μίζερο φασισμό που τον βαφτίζουμε σοσιαλιστική ηθική και λιτό βίο, που είναι στην πραγματικότητα μια απελπισμένη ζωή δεμένη στο άρμα των ιδεοληψιών των αριστερών του σαλονιού, των πλουσιόπαιδων που σηκώνουν την παντιέρα της επανάστασης από τις γιάφκες της Εκάλης και της Κηφισιάς.


Η Ελλάδα θα ξεφύγει από το σπιράλ του θανάτου, αν βρεθεί κάποτε κυβέρνηση που θα πει: ελάτε σ’ αυτή τη χώρα να πλουτίσετε! Εμείς θα εγγυηθούμε για τους θεσμούς, για την ισότητα στις ευκαιρίες, για την αντικειμενικότητα της Δικαιοσύνης. Δεν θα κάνουμε χάρες, ούτε θα βάλουμε πλάτη σε κανέναν. Θα σας φορολογήσουμε λίγο, γιατί περιμένουμε τα φορολογικά μας έσοδα να αυξηθούν από τους πολλούς που θέλουν να γίνουν πλούσιοι και όχι από τους λίγους που αποφασίσαμε να κάνουμε φτωχούς. Δεν θα φορολογήσουμε τον πλούτο! Θα φορολογήσουμε το εισόδημα, αναλογικά σε όλους. Αν το εισόδημά σας σάς κάνει πλούσιους, μαγκιά σας! Απολαύστε το! Ξοδέψτε το! Ζήστε το μύθο σας σε μια μυθική χώρα. Πιτσιρικάδες, μην περιμένετε να τελειώσετε το σχολείο για να βγάλετε λεφτά από τις ιδέες σας. Αν φτιάξετε ένα software, αν επινοήσετε μια ευρεσιτεχνία, θα έχετε κάθε δυνατότητα να βγάλετε λεφτά από αυτή. Χωρίς να σας ζητήσουμε εγγραφή στον ΟΑΕΕ, στα επιμελητήρια και έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. 
Ταλαντούχοι Έλληνες, μη φεύγετε μακριά από αυτόν τον ευλογημένο από τη φύση τόπο. Κάντε πράξη τις ιδέες σας εδώ, αποκτήστε ό,τι ονειρεύεστε, ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε. Μεταμορφώστε την Ελλάδα σε χώρα πλουσίων. Κάντε το Αιγαίο τη λίμνη του διεθνούς jet set. Κάντε τα νησιά μας ορμητήρια των πολυτελέστερων γιωτ του κόσμου. 
Εμείς θα είμαστε οι διαιτητές του παιχνιδιού. Θα εγγυηθούμε ότι και ο Ωνάσης και ο Νάσος θα αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως ίσοι. Από κει κι ύστερα, είναι στο χέρι του καθενός να ζήσει επιδεικτικά αγοράζοντας τον Σκορπιό ή να ζήσει λιτά από επιλογή ή εξ ανάγκης ψάχνοντας στα ζώδια τι φταίει και οι Σκορπιοί είναι άτυχοι στα επαγγελματικά. Ποιον προτιμάμε;
ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: