Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Το υπουργείο Πολιτισμού εγκατέλειψε την Αμφίπολη και μιλά για… εθνικιστική εκμετάλλευση


Της Αγγελικής Κώττη
Τέσσερα χρόνια έχει αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών το ταφικό μνημείο στον τάφο Καστά της Αμφίπολης, λόγω ιδεολογικών αντιλήψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τέσσερα χρόνια έχουν γίνει ολίγιστες παρεμβάσεις  και, πάντως, σε καμία περίπτωση αυτές που το μνημείο είχε ανάγκη. Τώρα, με αφορμή την εγκατάσταση εργοταξίου (επιτέλους!) το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προσπαθεί να βγει από πάνω, ενώ ακόμα τα έργα που είναι απαραίτητα δεν έχουν  καν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας με ευθύνη του ΥΠΠΟΑ.


Ταυτοχρόνως το υπουργείο κατηγορεί ευθέως για εθνικιστική εκμετάλλευση του ταφικού μνημείου και λέει πως δεν προσφέρεται  για  πολιτική εκμετάλλευση. Και για όποιον δεν κατάλαβε, τα περί εθνικιστικής εκμετάλλευσης λέγονται για την κυβέρνηση Σαμαρά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, που είχε δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την ανασκαφή. Τα δε περί πολιτικής εκμετάλλευσης λέγονται για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/arthro/232787/epikairotita/2018/to-upourgeio-politismou-egkateleipse-tin-amfipoli-kai-mila-giai-ethnikistiki-ekmetalleusi.html#.XBVno7PdcbQ.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: