Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Θάνος Τζήμερος

17-12-2018

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Εμείς δεν καταδικάζουμε απλώς την επίθεση στον ΣΚΑΪ. Καταδικάζουμε τη διακομματική ανοχή στην πολιτική βία, πάσης φύσεως, η οποία κλιμακώνεται με τις ευλογίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αποκτάει ανθρωποκτόνο χαρακτήρα.


Την Πέμπτη που μας πέρασε ήμουν για μια δουλειά κοντά στο Σύνταγμα. Πηγαίνοντας να πάρω το μετρό πέφτω πάνω σε διαδήλωση του ΚΚΕ. Αφήνω κατά μέρος το πόσο βίαιο είναι για τους κατοίκους αυτής της πόλης να μπλοκάρεται 5 φορές τη μέρα το κέντρο της επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους, και επικεντρώνομαι στην ίδια τη διαδήλωση. Ένα πανώ έγραφε "Κρεμάλα στους φασίστες". Είναι κήρυγμα μίσους, ναι ή όχι; Οι αστυνομικοί που "περιφρουρούσαν" τη διαδήλωση το χάζευαν σαν να μην τρέχει τίποτε. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές με αναγνώρισαν. Άρχισαν να με βρίζουν και κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου ενώ απλώς περίμενα στο πεζοδρόμιο της Βασ. Σοφίας να περάσουν για να πάω απέναντι στην είσοδο του μετρό στη γωνία της Μεγ. Βρετανίας. Οι αστυνομικοί το έβλεπαν αυτό και χάζευαν. Ένας διαδηλωτής εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι νερό εναντίον μου. Ευτυχώς δεν με πέτυχε. Οι αστυνομικοί το είδαν κι αυτό χωρίς να αντιδράσουν. Όταν στην Περιφέρεια Αττικής κάνω επερώτηση για το αν υπάρχει νόμιμη κομματική βία όπως υποστηρίζει στις θέσεις του το ΚΚΕ, ο πρόεδρος με εμποδίζει να μιλήσω, κλείνει τα μικρόφωνα και διακόπτει τη συνεδρίαση.
Πρέπει να το καταλάβουμε: η βία είναι ΘΕΣΜΙΚΗ. Όχι απλώς γίνεται ανεκτή από το πολιτικό σύστημα αλλά υποδαυλίζεται από αυτό. Εξάρχεια, Πανεπιστήμια, Ρουβίκωνες, Πυρήνες της φωτιάς, indymedia, διαδηλώσεις, επέτειοι Πολυτεχνείου, Γρηγορόπουλου είναι σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα παίζοντας προς όφελος και των δύο τους κλέφτες και αστυνόμους. Να μην κλαψουρίζουν λοιπόν οι διάφοροι κροκόδειλοι για την κλιμάκωσή της. Μόνο με το δόγμα της μηδενικής ανοχής μπορεί αυτή η χώρα να έρθει στα ίσια της, έτσι όπως συνέφερε τη Νέα Υόρκη ο Τζουλιάνι. Αλλά ποιος να το εφαρμόσει εδώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: