Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ξέσπασμα κατά του Κυρίτση από εγκλωβισμένη στη Marfin το 2010

15-03-2019
Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση εξαπέλυσε η Μαρία Καραγιάννη, μια από τις εργαζόμενες στη Marfin...
...η οποία το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 πρόλαβε να βγει από το κτίριο της τράπεζας, ενώ αυτό φλεγόταν από τις μολότοφ που έριξε ομάδα διαδηλωτών, και να σώσει τη ζωή της.

Οπως δήλωσε στον AΝΤ1, μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τη μοιραία εκείνη μέρα που ήρθε τόσο κοντά στον θάνατο, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το σοκ που υπέστη.

«Και βέβαια δεν το έχουμε ξεπεράσει, παρόλο που έχουν περάσει εννέα χρόνια. Ενιωσα φρικτά όταν άκουσα τα λόγια του Γιώργου Κυρίτση. Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το στόμα πολιτικού προσώπου, είναι πολύ κυνικό και προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας όλο αυτό, και με θίγει και με πληγώνει και με πονάει. Ακόμη κι αν ξέχασε, για εμένα αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Εχουμε υποστεί μεγάλη ψυχολογική κακοποίηση. Θίγομαι και προσβάλλομαι από αυτό που άκουσα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, μετά την κατακραυγή που δέχτηκε από τα μίντια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την προκλητική δήλωσή του ότι δεν θυμάται κανέναν να έχει σκοτωθεί από μολότοφ, ο Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό υπογραμμίζοντας ότι η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε εναντίον του ήταν δικαιολογημένη.

«Ηταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του» ανέφερε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: