Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Χρυσοχοΐδης: «Πού βρίσκονται οι 110.000 μετανάστες που δεν πήραν άσυλο επί ΣΥΡΙΖΑ;»


  στην Πολιτική 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε ότι ιδιώτες γιατροί «έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες ασύλου, ότι όλοι ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην επιστρέφεται».


Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι στην ουσία ακολουθούσε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα, και αυτό το στοίβαγμα ανθρώπων οδήγησε στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη» ενώ δεν δημιούργησε επαρκείς δομές για τις ροές.
προθεσμίες αναμονής, κυρίως για όσους δεν πάρουν άσυλο σε πρώτο βαθμό, είναι 2,5-3 χρόνια ενώ όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου, από τις οποίες εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000 και έθεσε το ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 115.000.
Επίσης, για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών κράτησης που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, διευκρίνισε ότι μεταφέρονται κατά γράμμα οι ευρωπαϊκές οδηγίες «χωρίς καμία προσθήκη ή αφαίρεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: