20/10/19
Μήπως είσαι ρατσιστής;
Γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος
Ξέρω ότι θα απογοητευθούν ορισμένοι πρώην φίλοι, αλλά και μερικοί νυν συνάδελφοι, όμως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Θεολογίτου ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας η οποία στηρίχθηκε στην καταγγελία του Παναγιώτη Δημητρά. Βάσει της καταγγελίας, κατηγορήθηκα για παρότρυνση σε ρατσιστική βία εξαιτίας δύο άρθρων μου στην «Κ», όπου υποστήριζα ότι η Αθήνα δεν είναι πολυπολιτισμική πόλη.
Η εισαγγελέας εξηγεί ότι στην πραγματικότητα ασκούσα κριτική στον τότε δήμαρχο Καμίνη και ότι όσα ανέφερα για το Ισλάμ είναι η έκφραση της άποψής μου για τον τρόπο που αυτή η θρησκεία αντιμετωπίζει τις άλλες θρησκείες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Απόστολο Δοξιάδη που προσφέρθηκαν να με υπερασπιστούν στη διάρκεια της προανάκρισης. Και αν σήμερα σας απασχολώ με την υπόθεση αυτή, είναι επειδή θεωρώ πως δεν είναι μόνον προσωπική. Και δεν αφορά μόνον τα υπόλοιπα θύματα των καταγγελιών του επαγγελματία δικαιωματιστή, όπως η Σώτη Τριανταφύλλου που αθωώθηκε στο δικαστήριο και η Λώρη Κέζα. Οπως έχω μάθει, η συντριπτική πλειονότης των υποθέσεων που έχει προκαλέσει ο Δημητράς καταλήγει στο αρχείο. Είναι μάλλον προφανές ότι προκαλούνται ελαφρά τη καρδία και χωρίς σοβαρότητα. Εν τω μεταξύ όμως, έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και έχουν δώσει το δικαίωμα στους συνήθεις καλοθελητές να κατηγορούν τους υποψήφιους κατηγορουμένους για ρατσισμό και άλλα βδελυρά.
Κάποιος, κουνώντας το δάχτυλο, μου είχε υπενθυμίσει πως θα πρέπει να συμμορφωθώ στην απόφαση του δικαστηρίου, την οποία προεξοφλούσε. Τον είχα ρωτήσει αν, σε περίπτωση που καταδικαζόμουν, θα έπρεπε να γράφω άλλα απ’ αυτά που γράφω, να μην περιγράφω το μεταναστευτικό ως πρόβλημα, αλλά ως ευλογία θεού, και να μην εκφράζω τις απόψεις μου για το Ισλάμ και τον θεοκρατικό φανατισμό που θέλει να καταστρέψει τις αξίες του δικού μου πολιτισμού. Μεταξύ αυτών και την ελευθερία να εκφράζω τη γνώμη μου. Αυτή κινδυνεύει από τους πάσης φύσεως εισαγγελίσκους του δημόσιου βίου που δικαιολογούν την ύπαρξή τους ποινικοποιώντας τον διάλογο, κοινώς υπονομεύοντας τη δυνατότητα της ελεύθερης κρίσης. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τη χώρα μας. Θα πρέπει κάποτε να σκεφθούμε σοβαρά πώς ο μεσαίωνας της πολιτικής ορθότητας γεννάει τη βαρβαρότητα του λαϊκισμού. Και οι δύο είναι τα αυτοάνοσα της δημοκρατίας. Η συνύπαρξη με πληθυσμούς που μεταφέρουν στις αποσκευές τους τρόπους ζωής που είναι ασυμβίβαστοι με τον δικό μας, όπως η σαρία για παράδειγμα, είναι η βασική πρόκληση της ελληνικής κοινωνίας. Κυρίως διότι αυτή επιβάλλεται. Είναι καταναγκαστική και για όσους περνούν τα σύνορα και για όσους τους υποδέχονται. Οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για τη διαχείριση του προβλήματος δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει απ’ αυτήν την παραδοχή.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου