Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

 

01-10-2020
1/10/1944. ΑΡΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 50 ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ!


Ένα ακόμη, άγνωστο στους Έλληνες, φριχτό μαζικό έγκλημα των κομμουνιστών της Ελλάδος, την εποχή της «ηρωϊκής τους αντίστασης» για την οποίαν τιμήθηκαν ηθικά και υλικά!
Για τα αθώα τους θύματα, παγερή σιωπή, αν όχι τα χειρότερα.... ανυπόστατες κατηγορίες προδοσίας και δωσιλογισμού για να διακιολογηθεί το έγκλημα!

«....Όμως την Κυριακή μετά από μία απροσδόκητη και μεγάλης έντασης κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης, εμφανίστηκαν στους δρόμους του χωριού επιπλέοντα πτώματα. Δόθηκε εντολή να «παραχωθούν» τα πτώματα και ο «εορτασμός» συνεχίστηκε σαν να μην συνέβη τίποτε…»
Δεν ήταν μόνο η Πύλος, όπου στις 27 Σεπτεμβρίου 1944, στον εορτασμό των τριών χρόνων του ΕΑΜ λιντσάρισαν 21 αθώους ανθρώπους. Στον Αρωνά Κατερίνης, ο εορτασμός είχε οριστεί για την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες η Πολιτοφυλακή είχε συλλάβει 50 αθώους πολίτες για τον απλό λόγο γιατί δεν ήταν κομμουνιστές! Τους δολοφόνησαν όλου το βράδυ του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, πριν τη γιορτή της Κυριακής. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η δολοφονία τους θα έγινε με μαχαίρι, γιατί από την περιγραφή που ακολουθεί φαίνεται ότι τα θύματα μαρτύρησαν πολύ κοντά στο χωριό και οι θύτες δεν θα ήθελαν να ακουσθούν οι πυροβολισμοί.
Η Βουλή των Ελλήνων ΟΦΕΙΛΕΙ να ορίσει «Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943-44»!
Αιωνία η Μνήμη όλων των Θυμάτων των Κομμουνιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: