Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Αριστεροί Μύθοι

 

22-01-2022

Μια φωτογραφία παιδιών φυγάδων στο Μπούλκες.

Η φωτογραφία συνοδευόταν και από ένα κείμενο, το οποίον απεσύρθη από την Ομάδα στην οποίαν είχε δημοσιευθεί στο F/B. Ο συγγραφέας του κειμένου υπεστήριζε ότι στο Μπούλκες κατέφυγαν μετά τη Βάρκιζα οι διωκόμενοι ηττημένοι μαχητές της «ταξικής πάλης με την αστική τάξη τον Δεκέμβριο του 1944»!

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ προώθησε στο Μπούλκες δύο κατηγορίες μελών και οπαδών του.


1. Μέλη της ΟΠΛΑ που είχαν εγκληματίσει,κινδύνευαν από αντίποινα ή τη δικαιοσύνη και τα οποία θεωρούσε αξιόλογα και ήθελε να τα χάσει.

2. Πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη που ήθελε να τα «επιμορφώσει» και να τα προετοιμάσει για τον επόμενο Γύρο.

Οι επικεφαλής της Ασφαλείας της Κοινότητος του Μπούλκες προέρχονταν από την ΟΠΛΑ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Μπούλκες κατέληξαν τα δύο από τα πέντε Μέλη της Επιτροπής που επέλεγαν τα θύματα που εσφάγησαν στην Πηγάδα του Μελιγαλά (Γιάννης Καραμούζης και Βασίλης Μπράβος). Εκεί πήγε ο Γκίκας Φράγκος από τους Μολάους, ο πολιτικός υπεύθυνος της σφαγής των 39 Μολαϊτών στην Τρύπα του Ταράτσα.

Εκεί κατέληξε ένας κορυφαίος σφαγέας από τη Μηδέα (Γκέρμπεσι) Αργολίδος, ο Κων/νος Γεώργας (καπετάν Φάνης ή Μπάμπακας) όπου έγινε υπασπιστής του επικεφαλής της Ασφαλείας, του Μιχάλη Τερζή ή Πεχτασίδη.

Οι περισσότεροι καπεταναίοι του αντάρτικου της Πελοποννήσου το 1947-49 επέστρεψαν από το Μπούλκες.

Οι μόνοι που δεν ήταν εκεί λοιπόν, ήταν αθώοι αγωνιστές ταξικής πάλης ή εθνικής αντίστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: