Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

Το «Κονσερβοκούτι» είναι αλήθεια. Σοβαρή μαρτυρία!

Την νύχτα 2 προς 3 Μαρτίου 1943 στο χωριό Μορφοβούνι (Βουνέσι) Καρδίτσας ο ΕΛΑΣ συνέλαβε και αφόπλισε 150 περίπου αντάρτες του ΕΣΑΠ με τον επικεφαλής του, τον Ταγ/ρχη Κωστόπουλο και τον Συν/ρχη Σαράφη. Ήταν η πρώτη σημαντική επίθεση του ΕΛΑΣ εναντίον πατριωτικής οργάνωσης αντίστασης. Αρχισε ο Κατοχικός Εμφύλιος.


Ακολουθεί ένα Απόσπασμα απο το επόμενο πόνημά μου:
«Εν τω μεταξύ πίσω στο Μορφοβούνι έφθασε μια Ομάδα 15 περίπου ανταρτών του ΕΣΑΠ, όλοι από την Χωροφυλακή, υπό τον Υπομ/ρχο Δημήτριο Βιλαέτη, πιστεύοντας ότι εκεί θα βρουν τον Κωστόπουλο. Οι αντάρτες του ΕΣΑΠ συνελήφθησαν από τους Ελασίτες και εσφάγησαν. Σφαγέας ήταν ένας πρώην ζωοκλέφτης, ο Γεώργιος Γκογκοστάμος (καπετάν «Χασιώτης») από το Μαυρέλιο Καλαμπάκας, που είχε εκδιωχθεί από τον ΕΣΑΠ, και το φονικό όργανο κονσερβοκούτι με οδοντωτές προεξοχές, με το οποίον έκοψε τις καρωτίδες των θυμάτων. (Πηγή: “Χρονικό 1942 – 1945», Γεώργιος Κωστόπουλος, Αλφειός, Αθήνα 2017, σελ. 209)

Όσοι με παρακολουθούν θα έχουν δει ότι αν κάποιος σχολιαστής αναφερόταν σε «κονσερβοκούτι» ως φονικό όργανο, πάντα παρατηρούσα ότι εγώ δεν έχω δει σοβαρή μαρτυρία ότι χρησιμοποιείτο από σφαγείς του ΕΛΑΣ ή της ΟΠΛΑ. Σε σφαγές στην Αργολιδοκορινθία, έχω βρει μαρτυρίες για σφαγείς που απλά τραυμάτιζαν θύματα στον λαιμό και τα άφηναν να έχουν αργό και οδυνηρό θάνατο, κάτι παρόμοιο με τη σφαγή με κονσερβοκούτι. Αυτα είναι τα έργα Αντίστασης της Αριστεράς!

Ευχαριστώ για την κοινοποίηση της ανάρτησης στις σελίδες σας.

Ευχαριστώ για τις προσκλήσεις φίλων σας να γίνουν μέλη της Ομάδος εδώ: https://www.facebook.com/groups/345086039275212

Δεν υπάρχουν σχόλια: