Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ κι οι 371 νεκροί…

http://www.egolpion.com/img/eoka5.jpgΜε τον Λάζαρο Μαύρο 

Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ μόνο που δεν κατάφερε ακόμα, παρά την ηλικία των 86 χρόνων του, να έχει ένα βιβλίο της ιστορίας του το ΑΚΕΛ, επίσημα εγκεκριμένο απ’ την ηγεσία του. Είναι και το ότι δεν διαβάζουν, δεν ενημερώνονται αλλ’ επιμένουν να παραποιούν, συχνά με απίστευτες χοντράδες, την ιστορική αλήθεια οι ίδιοι οι ηγέτες του κόμματος. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις ιστορικές αλήθειες της περιόδου του ένδοξου και ηρωικού ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού, αντιαποικιακού αγώνα του λαού μας υπό το λάβαρο της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α.

 
Θ Λ Ι Β Ε Ρ Η περίπτωση τέτοιας χοντράδας ήταν την παρελθούσα Παρασκευή, όταν ο Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, που μιλούσε στο Ράδιο Πρώτο, επέμενε στον ψευδή ισχυρισμό ότι δήθεν κατά τη διάρκεια του ένοπλού μας αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., οι Έλληνες Κύπριοι που σκοτώθηκαν ήσαν, δήθεν, 280 και πολύ περισσότεροι από τους Εγγλέζους νεκρούς. Αυτό το ψέμα το είχαν τότε διαδώσει οι αποικιοκράτες. Με στόχο ν’ αποκρύψουν τις απώλειές τους και να μειώσουν την κυπριακή επανάσταση. Είχαν υιοθετήσει το ψέμα εκείνο και το διέδιδαν, επίσης, και κάποιοι εδώ «σκοτεινιασμένοι» ιθαγενείς, φανατικά παθιασμένοι εναντίον της ενδοξότερης σελίδας της ιστορίας του κυπριακού Ελληνισμού.

Θ Λ Ι Β Ε Ρ Ο Τ Ε Ρ Η καθίσταται η περίπτωση του ψέματος που εκστόμισε ο Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ εκ του γεγονότος ότι οι ίδιοι οι Εγγλέζοι στο μνημείο που ανήγειραν το 2009 για τους νεκρούς τους τού 1955 - 1959, στην σκλαβωμένη από τους Τούρκους Κερύνεια μας και στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του παρίστατο ο εδώ τότε Βρετανός ύπατος αρμοστής Πίτερ Μίλετ, αναγράφουν, στις οκτώ μαρμάρινες στήλες τα ονόματα και των 371 Βρετανών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις των αποικιοκρατών για την καταστολή του αγώνα μας.
Ε Π Ι Σ Η Σ: Οι ίδιοι οι Βρετανοί έχουν αναρτημένο στο διαδίκτυο, προσβάσιμο στον καθένα, τον πλήρη κατάλογο των 371 νεκρών τους: «The full roll - British Cyprus Memorial - In remembrance of the British Servicemen who died in the 1955 - 1959 Cyprus emergency». Με (α) το ονοματεπώνυμο, (β) την ηλικία, (γ) τον στρατιωτικό βαθμό ή την ειδικότητα, (δ) τη μονάδα όπου υπηρετούσε και (ε) την ημερομηνία που σκοτώθηκε ένας έκαστος των στρατιωτικών τους: Ο πρώτος στις 16 Μαΐου 1955, o υποδεκανέας Charles Leonard Wood, 20 χρ., των Royal Signals και στις 4 Απριλίου 1959 ο τελευταίος, ο 371ος , ο Keith William Rushin, 20 χρ., οδηγός (driver), επίσης των Royal Signals.
Δ Ε Ν ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, άραγε, ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ ότι, κάθε πολίτης, ακόμα και τα παιδιά των ΑΚΕΛικών οικογενειών, με μιαν απλή πληκτρολόγηση στο διαδίκτυο, εντοπίζουν αυτά τα στοιχεία και αισθάνονται ντροπή για τα ψεύδη του ηγέτη του κόμματός τους;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: