Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ράγισαν καρδιές κατά την κατάθεση συγγενών για το φονικό στου Ρέντη

Μέσα σ’ ένα κατάμεστο ακροατήριο από συναδέλφους των δύο αδικοχαμένων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι συγγενείς του Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ζητώντας την τιμωρία των κατηγορουμένων για το μακελειό στου Ρέντη.

Κρατώντας στα χέρια της τη φωτογραφία του Γιώργου Σκυλογιάννη, η μητέρα του Λεμονιά Παπαναστασίου, ενώ ήταν στο βήμα του μάρτυρα, απευθύνθηκε στους συναδέλφους του παιδιού της λέγοντας: «Σεβαστοί συνάδελφοι του παιδιού μου. Εδώ είναι το παιδί μου, ντυμένο με τη γαλανόλευκη. Θέλω ν’ αποδοθεί η εσχάτη των ποινών στους δολοφόνους του».

Στη συνέχεια στράφηκε και προς τους δικαστές τους οποίους κάλεσε να επιβάλουν την αυστηρότερη των ποινών στους δράστες.

«Το παλικάρι μου σκοτώθηκε για να προστατεύσει την πατρίδα. Θα παραμείνει στην καρδιά μας. Στην ψυχή μας», έλεγε η μητέρα του Γ. Σκυλογιάννη καταθέτοντας στο δικαστήριο. Ο αστυνομικός πάντως που είχε τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εκείνη τη στιγμή γινόταν πόλεμος. Μάχη πραγματική. Ήταν ενέδρα θανάτου. Ήθελαν να μας σκοτώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: