Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στα άκρα η αντιπαράθεση Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013, 21:39
Στα άκρα οδηγείται η μετωπική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τις τελευταίες μέρες τροφοδοτείται από τις κυβερνητικές αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα διάφορα περιστατικά τρομοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.

Η νέα αφορμή δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης από δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στις 16 Ιανουαρίου, τέσσερις μέρες πριν το τυφλό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall και τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη βίλα Αμαλία είχε αναφερθεί στο Mall, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να τον κατηγορεί για «στοχοποίηση» του εμπορικού κέντρου, στο οποίο εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός την περασμένη Κυριακή.

Μάλιστα, η κυβέρνηση καλεί επισήμως τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, αν και ο βουλευτής δεν είναι ο μόνος που έχει ασκήσει κριτική ως προς τους όρους με τους οποίους κτίστηκε το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, στο συγκεκριμένο σημείο.

«Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα» αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του “αναρχικός” βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο “ανομία” σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα “αυτοκτόνα ή πάρε όπλο”, απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι “οι μέρες τους είναι μετρημένες”!

»Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: