Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Δένδιας: «Δεν προκύπτει πως τα δύο άκρα λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013, 13:10
Κοινή επιδίωξη των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος είναι να αποδομήσουν και να απαξιώσουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ενώ καλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα «να αποκόψει το κόμμα του από φορείς και πρόσωπα με επαμφοτερίζουσα στάση απέναντι σε φαινόμενα ανομίας» και «όχι βέβαια τρομοκρατίας», όπως διευκρινίζει.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», πάντως, ο κ. Δένδιας δεν συμπεραίνει πως τα δύο άκρα «λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία».

Όπως επισημαίνει, «αν στην περίπτωση της ακροδεξιάς παραβατικότητας δείξει η Πολιτεία ανεκτικότητα, κατά τον ίδιο τρόπο που την έδειξε στο παρελθόν απέναντι στην προερχόμενη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ίσως κάποιοι μπουν στον πειρασμό της τρομοκρατικής δραστηριότητας και από αυτή την πλευρά».
Ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνει πως «σταθερή επιδίωξη είναι η διαμόρφωση ενός μετώπου των κομμάτων του συνταγματικoύ τόξου» απέναντι σε άνομες επιθέσεις. «Δεν διανοούμαι καν να συνδέσω την Αριστερά και την ηγεσία της με αυτά τα φαινόμενα» ξεκαθαρίζει και προσθέτει ότι «είναι προφανές πως αυτά έχουν την ιδεολογική τους βάση στον χώρο της άκρας αριστεράς».
Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνει ευθεία διασύνδεση των επιθέσεων με το κοινό έγκλημα, επικαλούμενος στοιχεία που προκύπτουν από την προκήρυξη της ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο «The Mall».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: