Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», Βασίλη Κονιαδίτη, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 50.000 ευρώ, τα oποία ζήτησε και έλαβε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Μ. Καρρά, προκειμένου να σταματήσει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις.

Ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για τα ταμεία των εργαζομένων.



Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου συνδικαλιστή υποστήριξε ότι ο εντολέας του «Δεν είχε άλλο περιθώριο, έτσι όπως του προσέφερε τα χρήματα η διοικήτρια του νοσοκομείου. Υπάρχουν μάρτυρες και συνάδελφοί του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ήξεραν ότι είχε ζητηθεί ένα χρηματικό ποσό για το ταμείο τους».

Χτες, ο συνδικαλιστής πιάστηκε «στα πράσα» να ζητά χρήματα από τη διοικήτρια το νοσηλευτικού ιδρύματος, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να σταματήσουν οι αντιδράσεις με αφορμή την παραχώρηση ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος.

O συνδικαλιστής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω έχοντας λάβει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: