Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Βέλη από Σαμαρά για ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα της Marfin και των Σκουριών, ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. εμφανίστηκε έτοιμος να συγκρουστεί μετωπικά, μετά τη Χρυσή Αυγή, και με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη βία που προέρχεται από την Αριστερά. «Παραβιάσεις της νομιμότητας έγιναν και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin. Ολοι έχουν ευθύνη να αποδοκιμάσουν κάθε εγκληματική πράξη, όχι να τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων» τόνισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Κουμουνδούρου και ζητώντας από όλους «να συγκρατούν ακόμη και τη φραστική βία και να μην πυροδοτούν τις εντάσεις». Οπως είπε ο κ. Σαμαράς: «Δεν γίνεται να υποστηρίζεις ότι οι παραβιάσεις της νομιμότητας στις Σκουριές είναι, τάχα, καλές. Αν θέλει κάποιος να είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης, δεν μπορεί να επικαλείται την καλή και την κακή βία». Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τη νομιμότητα και τους θεσμούς «χωρίς διγλωσσία και χωρίς “ναι μεν, αλλά”».


Ο πρωθυπουργός εκτόξευσε σφοδρά πυρά και κατά της «επικίνδυνης για τη δημοκρατία» Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για μηδενική ανοχή. Αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο κατά των βουλευτών και των στελεχών της, επεσήμανε, «οι κατηγορούμενοι θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες και στο μεταξύ θα ανασταλεί και η χρηματοδότησή της». Προανήγγειλε δε ότι θα τεθεί σε νέες βάσεις διαφάνειας η χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι η ιδεολογική ταυτότητά της παραμένει ίδια και σήμερα, 39 χρόνια μετά, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Για την οικονομία δήλωσε αισιόδοξος, καθώς «πιάνουμε τους στόχους του δημοσιονομικού πλεονάσματος» και εκτίμησε ότι η Ελλάδα «ξεπερνάει βήμα βήμα την κρίση». Μάλιστα, κατηγόρησε εμμέσως την αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι ακούν τη λέξη “επιτυχία” και αφρίζουν. Κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν». Αναφορικά με τον βίο της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «ορίζοντα τετραετίας», την οποία σκοπεύει να εξαντλήσει.

Τέλος, σχετικά με τις αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Πολιτική Επιτροπή, τόνισε την αλλαγή φιλοσοφίας, την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της παράταξης, και τη μετατροπή της σε έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.

Φίλιππος Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: