Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μάχη για τη ζωή δίνει ιρακινός πρόσφυγας που ξυλοκοπήθηκε στη Χίο

Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε όλο του το σώμα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας με πτήση του ΕΚΑΒ.


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει νεαρός πρόσφυγας από το Ιράκ, μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από ομάδα Αφγανών στον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο.

Ο αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χίου, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε όλο του το σώμα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του αργά το βράδυ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με πτήση του ΕΚΑΒ.


Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στον καταυλισμό των μεταναστών για τη σύλληψη των δραστών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ακόμα κι αν οι δράστες εντοπιστούν και συλληφθούν το πιθανότερο είναι να αφεθούν ελεύθεροι καθότι τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου είναι υπερπλήρη.

Η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα δεν προβλέπεται ενώ η τοπική κοινωνία πεισματικά αρνείται τη δημιουργία χώρου κράτησης όσων επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/344066/mahi-gia-ti-zoi-dinei-irakinos-prosfugas-pou-xulokopithike-sti-hio/#ixzz4epP6ZHZ8

Δεν υπάρχουν σχόλια: