Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

43ο φεστιβάλ ΚΝΕ - Σταλινική προπαγάνδα το 2017


«100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)» είναι το σύνθημα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, οι κεντρικές εκδηλώσεις του οποίου θα κορυφωθούν στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ, όπου στις 20.30 θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και στη συνέχεια θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από το πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεχωρίζουν οι εξής εκδηλώσεις:

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή, στις 9 μ.μ.: «Οταν σφίγγουν το χέρι». Αφιέρωμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Κίτρινα Ποδήλατα, Ζωή Παπαδοπούλου.



Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις Κεντρική Σκηνή, στις 11 μ.μ.: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρη Μπάση, Μίλτο Πασχαλίδη, Βασίλη Κορακάκη και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή, στις 9.30 μ.μ.: Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη και Ασπασία Στρατηγού. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Στο χώρο θα δεσπόζει μεγάλη έκθεση με τίτλο «100 χρόνια, Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση». Για το περιεχόμενο της έκθεσης έχει χρησιμοποιηθεί και υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ. Μέσα από εικόνες, χρονοδιαγράμματα και παρουσιάσεις στοιχείων θα ξετυλίγονται η περίοδος από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, η Επανάσταση, οι τεράστιες κατακτήσεις και προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος, αλλά και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις ανατροπές και τα σημερινά καθήκοντα των κομμουνιστών.

Στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή - διαδραστική έκθεση, αφιερωμένη στα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: