Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τις χειροπέδες στον τραυματία


Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ο 16χρονος που τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει για συμμετοχή στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Οι συνθήκες του τραυματισμού του 16χρονου γιου γνωστής ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου έγιναν γνωστές από μια ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία ο συντάκτης κατήγγειλε τους δύο αστυνομικούς ότι δεν έβγαλαν τις χειροπέδες από το παιδί παρότι ήταν σοβαρά τραυματισμένο. 

Η θέση της Αστυνομίας για το σοβαρό περιστατικό είναι ότι ο ανήλικος τραυματίστηκε ενώ φορούσε χειροπέδες και ότι δεν ήταν δυνατόν να αφαιρεθούν λόγω της κατάστασής του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., όταν ο 16χρονος μαθητής τραυματίστηκε, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του βγάλουν τις χειροπέδες, όμως εκείνος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και υπερδιέγερση, με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ακόμα και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που έφθασαν στο σημείο τούς ζήτησαν να μη βγάλουν τις χειροπέδες από τον 16χρονο, προκειμένου να παραμείνει με ασφάλεια στο φορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: