Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η κομμουνιστική προπαγάνδα παντού!!! Τώρα και στο Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης.

..................

Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης – Συναυλία αφιερωµένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης.


Πέµπτη, 30 Νοεµβρίου 2017, ώρα 21.00
Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

... γράφουν και μία μπούρδα...
Η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 είναι ένα πολύ σηµαντικό ιστορικό γεγονός που επέδρασε καθοριστικά σε ολόκληρη την ιστορία του 20ού αιώνα και όχι µόνον, ενώ έδωσε πάµπολλες αφορµές για δηµιουργία πολιτιστικών ερεθισµάτων. Μερικά από αυτά θα παρουσιαστούν στη νέα συναυλία της Φιλαρµόνιας.

Ο Αλέκος Ξένος (1912-1995) ήταν ένας σηµαντικός συνθέτης που χρησιµοποίησε στη µουσική του στοιχεία της µουσικής µας παράδοσης, ήταν όµως κοµµατικά ενταγµένος στην Αριστερά και στρατεύτηκε και πολέµησε στο πλευρό της, διώχτηκε, µάλιστα, αργότερα, για τα πιστεύω του. 
... ο Αλέκος - ο σημαντικός συνθέτης - πολέμησε στο πλευρό της Αριστεράς ( δηλαδή στα εγκλήματα που διέπραξαν οι σταλινιστές ) αλλά αργότερα διώχτηκε ... για τα πιστεύω του!!! ...ο καημένος ... το θύμα!
Τα περισσότερα από τα έργα του, και ιδίως εκείνα που γράφτηκαν την περίοδο του Πολέµου, της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εµφυλίου (και αργότερα) έχουν σαφή φιλο-κοµµουνιστική κατεύθυνση. Στην περίφηµη «Συµφωνία της Αντίστασης» χρησιµοποιούνται, µάλιστα, και αντάρτικα τραγούδια. Το Συµφωνικό Ποίηµα «Σπάρτακος» απηχεί φυσικά την
αντιστασιακή ιδεολογία του Ξένου, γράφτηκε, όµως, αργότερα, το 1963.


Δεν υπάρχουν σχόλια: