Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

12/11/17

Διαδήλωση στη Ρουμανία – Stand up for Europe

Αυτοί που βλέπετε στη φωτογραφία δε παρεβρίσκονται στη συναυλία κάποιου δημοφιλούς καλλιτέχνη της Ρουμανίας. Είναι Ρουμάνοι πολίτες που προχώρησαν σε διαδήλωση στη Ρουμανία με hashtags: Stand up for Europe & Rise Up. Κάποια στιγμή 250.000 κινητά άναψαν ταυτόχρονα στο Βουκουρέστι ωστε οι διαδηλωτές να δηλώσουν τη αντίθεση τους στη διαφθορά.
Άισθηση, έκανε το πλήθος των ευρωπαικών σημαίων που κρατούσαν οι διαδηλωτές, η ταυτόχρονη συμμετοχή σε δεκάδες πόλεις της Ρουμανιας και τα πανό που έγραφαν: «ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Στη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έκλειναν μόνο το ένα ρευμα κυκλοφορίας, σεβόμενοι τους συμπολίτες τους και τους έχοντες ανάγκη να κινηθούν εκείνη την ώρα. Η φωτογραφία που ακολουθεί, αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πολιτισμού των Ρουμάνων πολιτών:
Όταν πληροφορήθηκα για τη διαδήλωση αυτή δε μπόρεσα να μη θυμηθώ πριν χρόνια τις διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ΥΠΕΡ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ούτε δυσκολεύτηκα να φέρω στο μυαλό μου τις ελληνικές διαδηλώσεις, τα «ελληνικά» αιτήματα και τις μολότωφ να φωτίζουν την Αθήνα αντί κινητών….

Χιλιάδες άνθρωποι στη Ρουμανία, βγήκαν ταυτόχρονα σε διαφορετικές πόλεις για να διεκδικήσουν την ευρωπαική πορεία της χώρας τους! Διαδήλωσαν κατά της διαφθοράς και ζήτησαν ένα ευρωπαικό κράτος!
Την ίδια ώρα, εμείς, επιλέγουμε σαν αιτήματα χρήματα από δανεικά, μη ανταποδοτικές συντάξεις, θεσεις εργασίας (αργομισθίας) χωρις αντικείμενο, βρίζοντας τους εταίρους μας, αποκαλώντας τους τοκογλύφους και καίγοντας σημαίες της Ε.Ε.

Για τη συνέχεια Taxbg

Δεν υπάρχουν σχόλια: