Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πρύτανης ΠΑΜΑΚ στον ΣΚΑΪ: Έχω στοχοποιηθεί - απειλούν τη ζωή μου

Ο Αχιλλέας Ζαπράνης κατήγγειλε δε, πως δέχεται ακόμα και προσωπικές απειλές για την ζωή του. Παράλληλα, δήλωσε κατάπληκτος με την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.


Τη στοχοποίησή του καταγγέλλει στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, με την όποια καλούσε τον πρύτανη να μη φωνάζει «κάθε λίγο» την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, ενώ αποκαλούσε «αρλουμπολογία» τον όρκο των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο που επέλεξε ο κ. Ζαπράνης και αποτελεί κείμενο υπέρ της αριστείας.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ κατήγγειλε δε, πως δέχεται ακόμα και προσωπικές απειλές για την ζωή του. Παράλληλα, δήλωσε κατάπληκτος με την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρύτανης του πανεπιστημίου δέχεται απειλές, καθώς στην Θεσσαλονίκη έχει κυκλοφορήσει πριν δυο εβδομάδες αφίσα που απεικόνιζε τον πρύτανη σαν καρικατούρα του Χίτλερ:



Στο μεταξύ, την Τετάρτη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διέκοψε τη λειτουργία του για τέσσερις ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς το πανεπιστήμιο έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών ενώ το τελευταίο διάστημα καταγράφονται κρούσματα βίας μέσα στους χώρους του.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου μήνα ξυλοκοπήθηκε ο φοιτητής Δημήτρης Κοντοπίδης, ένας νέος με αναπηρία που είχε προσκληθεί σε εκδήλωση μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην ΑΣΟΕΕ. Ακολούθησε ο ξυλοδαρμός δύο ατόμων στο αναγνωστήριο του πανεπιστημίου. 

«Είναι ευθύνη της πολιτείας να σταματήσει την παρανομία στα Πανεπιστήμια» επισήμανε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ ο Γεράσιμος Σιάσος, καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μέλος της ΠΟΣΔΕΠ. 

Διερωτήθηκε μάλιστα πως είναι δυνατόν να είναι ευθύνη του πρύτανη όταν γίνεται εμπόριο ναρκωτικών δίπλα και μέσα στα πανεπιστήμια. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/359554/prutanis-pamak-ston-skai-eho-stohopoiithei-apeiloun-ti-zoi-mou/#ixzz4xsTOLViV
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: