Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΟΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
01-08-2018
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ
ΝΟΜΙΚΟΣ
Κατά την προσφιλή συνήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων, να παραπλανιούνται οι κοινοβουλευτικοί άνδρες και γυναίκες, και η παρούσα δήθεν διαφορετική κυβέρνηση από τις προηγούμενες, όπως κομπορρημονεί ότι είναι, με ημερομηνία 31/7/2018 έχει εισαγάγει στην Βουλή Τροπολογία – Προσθήκη, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”. Συχνά, πίσω από την αόριστη φράση “άλλες διατάξεις” κρύβεται η αλαζονεία της εξουσίας, ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου και η παραπλάνηση των Βουλευτών, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.

Λοιπόν η καλή μας κυβέρνηση, που μας έδειξε, τί σημαίνει “πρώτη φορά Αριστερά”, έχει περιλάβει τροπολογίες και προσθήκες που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας βέβαια, αλλά παραπέμπουν για τους γνωρίζοντες, σε αρχιτεκτόνημα του κ. Γ. Καλαντζή, Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, χαλκέντερου μετακλητού δημόσιου λειτουργού, μάλλον φιλόδοξου, που κατάφερε να επιβιώσει τριών κυβερνητικών αλλαγών ως τώρα....
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου και στην σελίδα 3 υπάρχει ο τίτλος “Θέματα Μουφτειών”. Αιτιολογούνται οι τομές, που επιφέρει η τροπολογία στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24.12.1990, που κυρώθηκε με το νόμο 1920/1991. Κατ’ αναλογική αντιγραφή όσων ισχύουν για δικαστές, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, οι Μουσουλμάνοι Μουφτήδες αντιμετωπίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, αφού έτσι τους θεωρεί απαραδέκτως και παράνομα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ελληνικό κράτος και με την τροπολογία στο ισχύον νομοθετικό καθεστώς οι Μουφτήδες παύονται με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.
Η τροπολογία θέλει να καρατομήσει τον Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και τον Μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου. Άλλωστε ο τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου και νέος είναι στην ηλικία, και εκλεκτός του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων.
Η απόλυση των Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης, μέσω των “άλλων διατάξεων” ενός αθώου νομοσχεδίου που αφορά δύο πανεπιστήμια της χώρας, γίνεται για έναν λόγο σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Διότι και οι δυο τους και κυρίως ο Μουφτής Κομοτηνής, ενώ αγαπά την πατρίδα του την Ελλάδα, ποτέ δεν υπήρξε δουλικός στην εξουσία, είτε της Αθήνας, είτε της Ξάνθης (εννοώ την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ΥπΕξ). Από την άλλη μεριά οι δυο Μουφτήδες που αποκεφαλίζονται από την σπουδή των πρώτης φοράς κυβέρνησης Αριστεράς, ίσως να είναι θύματα, όπως ψιθυρίζεται, στον βωμό των αξιώσεων της Άγκυρας, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο έγκλειστοι στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη! Μα γιατί να συμβαίνει αυτό, μπορεί να ρωτήσει ο καθένας; Γιατί εδώ και τριάντα περίπου χρόνια οι δυο Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης αντιστέκονται στην σκοτεινή διείσδυση της τουρκικής πολιτικής στην Θράκη, με όχημα την θρησκεία και τα τελευταία χρόνια, ξοδεύει πολλά η ΜΙΤ για να ενισχύει τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής για να προπαγανδίζουν χωρίς ντροπή τα θέλω της Τουρκίας στην Ελλάδα! Ας μην ξεχνούμε πως ο Μέτσο Τζεμαλή και ο Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα για την Τουρκία. Και τώρα η Ελλάδα, η πατρίδα τους, τους θυσιάζει, για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Τουρκίας, να εκλέγονται οι Μουφτήδες, ενώ η ίδια τους διορίζει!
Η “Εφημερίδα των Συντακτών” που δεν είναι βαμμένη αντικυβερνητική, χθες είχε ένα πολυσήμαντο άρθρο με τίτλο “Τα λάθη θα συγχωρεθούν, η αλαζονεία ποτέ”. Ο τίτλος τα λέει όλα....
Αυτή η κυβέρνηση, κατάφερε προβάλλοντας ένα αριστερό προφίλ, που αποδείχτηκε κίβδηλο να αναρριχηθεί στην εξουσία, με την συνεργασία ενός δεξιού κομματάρχη. Μας είχε παρασύρει σε ένα δημοψήφισμα που η ίδια η κυβέρνηση που το είχε προπαγανδίσει το πρόδωσε. Σύμφωνα με την άθλια παράδοση του Ανδρέα Παπανδρέου, το κράτος ελέγχεται από το κόμμα και τον συνεταίρο του (μιλάμε για το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ). Και τώρα ήρθε η στιγμή, δίχως ευθύνη, δίχως πολιτικό ήθος, παρά μόνο σταλινική πυγμή να προχωρήσει σε ένα μέτρο, εθνικής μειοδοσίας, θάβοντας τους ηλικιωμένους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης στην απαξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: