Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Όταν βασιλεύει η αλητεία!!!

01-08-2018

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος με αφορμή τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στο Πολυτεχνείο απορεί με τη ΣΙΩΠΗ του Κράτους και το φόβο των αρχών στο βασίλειο της ατιμωρησίας!
Και μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων, τις μαύρες μέρες που άφησαν πίσω τους γκρι, το μούδιασμα που κληρονόμησε ο Αύγουστος, την αγάπη που χάθηκε στη σκόνη, τη ζωή που χάθηκε στη σκόνη, «ζωή μου που καίγεσαι στον κίτρινο αέρα», που είπε κι ο Λαυρέντης, όλα μοιάζουν σταματημένα στο χτες.


Κι αυτό το «χτες» μοιάζει να γκρεμίζει και το αύριο, με τις γέφυρες να συνθλίβονται από τις κακές ειδήσεις.
Γιατί πίσω και πέρα από το ζοφερό σκηνικό του θανάτου, υπάρχουν κι άλλα γεγονότα γροθιά στο στομάχι.
«Ποιος ασχολείται με τα υπόλοιπα μπροστά σ’ αυτό που συνέβη;», λένε πολλοί, κι αυτό όντως είναι μια ανεξίτηλη στάμπα.
Κι υπάρχουν κι άλλες που παγώνουν την ανάσα. Γιατί η είδηση που κυκλοφόρησε, ναι, παγώνει την ανάσα!
Την παραθέτουμε ωμά:
Γροθιές στο κεφάλι, ύβρεις και απειλές δέχθηκαν καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από έναν φοιτητή και άλλα δύο άτομα αγνώστων στοιχείων.
Και τα παρεπόμενα. Εξαιτίας του πολύ σοβαρού συμβάντος, ο
Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Παναγιώτης Ψαράκκος, υποχρεώθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του.
2018, φόβος, πανικός!
 ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!
Η επιστολή παραίτησης προς τον Πρύτανη του Ιδρύματος Γιάννη Γκόλια μετά το συγκλονιστικό περιστατικό, κόβει την ανάσα που λέγαμε!
Γιατί όπως αναφέρει ο άνθρωπος, ο Παναγιώτης Ψαράκκος, δεν επιθυμεί να είναι «ο Κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ».
ΣΥΓΚΟΝΙΣΤΙΚΟ! Όπως και οι λεπτομέρειες αυτής της επίθεσης, που δεν είναι η πρώτη, και, φευ, ούτε η τελευταία…
«Κατά την αποχώρηση από τη γραμματεία της σχολής, ο σπουδαστής (τάδε) συνοδευόμενος από δύο νεαρά άτομα αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε απρόκλητα και αιφνιδιαστικά, πρώτα, πισώπλατα στον καθηγητή γρονθοκοπώντας τον στο πίσω δεξιό μέρος του κεφαλιού και στην πλάτη. Στη συνέχεια, οι τρεις άρχισαν να απειλούν και να υβρίζουν τις οικογένειες και τις μητέρες των συναδέλφων, ενώ δήλωσαν στον καθηγητή  ότι έχουν φωτογραφία (ή βίντεο) όπου φαίνεται ο ίδιος να κτυπάει τον φοιτητή, λέγοντάς του ότι κατόπιν αυτού “είναι τελειωμένος”».
Η περιγραφή του καθηγητή προκαλεί ανατριχίλα!
«Ενώ οι δύο συνοδοί απειλούσαν, ο φοιτητής (τάδε) επιτέθηκε με γροθιές κατά της γραμματέως της σχολής και τη γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι και στο δεξιό ζυγωματικό και κατά μέλους της γραμματείας, τον οποίο γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι. Στη συνέχεια, ο φοιτητής (τάδε) σε κατάσταση αμόκ βρίζοντας τη μητέρα και την οικογένειά μου στάθηκε μπροστά μου σηκώνοντας τις γροθιές του σε πυγμαχική στάση και προσπάθησε τρεις με τέσσερις φορές να με γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο, έχοντας φανερά στόχο τα γυαλιά μυωπίας που φοράω».
Θα ανατρίχιαζε και ο Γκέμπελς!
«Πραγματικά, δεν άγγιξα τον φοιτητή, ούτε κινήθηκα προς το μέρος του, έχοντας κυρίως τον νου μου στους δύο αγνώστους νεαρούς, τον έναν αριστερά και τον άλλο δεξιά του σπουδαστή, που έδειχναν έτοιμοι να επέμβουν στην αντίδρασή μου και για τους οποίους δεν γνώριζα αν είχαν κάποιο μαχαίρι ή κάποιο άλλου είδους όπλο μαζί τους»
Προφανώς υπάρχει και το δια ταύτα:
«Ως κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της σχολής μου. Η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τρία μέλη της σχολής κτυπημένα στο κεφάλι και να κινδυνεύουν ζωές»
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Γιατί δεν είναι το μόνο περιστατικό. Έχει συμβεί και σε άλλους, που προτίμησαν τη σιωπή. Από φόβο, καθαρό φόβο. Πού να μπλέκουν οι άνθρωποι…
ΦΟΒΟΣ, ΣΙΩΠΗ, ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ…
Αλλά αυτό είναι το θέμα; Το ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ;
Το ερώτημα είναι καταπέλτης. Το Κράτος, το όποιο Κράτος, μπορεί να ανέχεται ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Να σιωπά ΚΑΙ αυτό; Να κλείνει τα μάτια;
Γιατί αν φοβάται το Κράτος, αλήθεια ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!
Ναι, είναι ανθρώπινο και αντιληπτό. Οι καθηγητές φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες. Ξέρουν ότι μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο, διαλυμένοι από το ξύλο!
Γιατί όταν κάνει κουμάντο η αλητεία, η οποία τριγυρίζει ανενόχλητη και τρομοκρατεί, αυτό συμβαίνει. Ο νόμος της σιωπής και του φόβου.
Όταν οι αλήτες χτίζουν με τούβλα (!) τις πόρτες των καθηγητών, όταν τους πετάνε στο πρόσωπο χρώματα και σκουπίδια, όταν τους κρατάνε ομήρους και τους απειλούν ανοιχτά εκείνους και τις οικογένειές τους ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, τότε θα δούμε και χειρότερα. Κάποιον καθηγητή στην Εντατική, αν όχι κάπου χειρότερα…
Η ιστορία πρέπει να τελειώσει μια και καλή. Όχι σήμερα, ΧΤΕΣ! Να μπουν τα πράγματα στη θέση τους για όλα αυτά τα θέματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Η ατιμωρησία, το χάϊδεμα των αυτιών, η σιωπή, απλώς είναι συναίνεση, κρυφό κλείσιμο του ματιού.
Κι όσο το Κράτος κλείνει το μάτι, φανερά ή κρυφά, θα φτάσουμε σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
Μέτρα τ-ώ-ρ-α, Τ-Ω-Ρ-Α!
Ό,τι κι αν έχει συμβεί (αν έχει συμβεί), όποιες προεκτάσεις κι αν υπάρχουν (αν), δεν μπορεί και δεν γίνεται η λύση να είναι οι επιθέσεις και το ξύλο. Γιατί τότε ανοίγουν διάπλατα οι πύλες της ζούγκλας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: