Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

Η Έκθεση Citrin για τα Εγκλήματα τον Κόκκινο Δεκέμβρη!

Η Επιτροπή των Βρετανών συνδικαλιστών ήρθε στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου 1945 για να διαπιστώσει αν αυτά που γράφονταν στον Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας ότι τα Βρετανικά στρατεύματα πολεμούσαν τον Δεκέμβριο εναντίον του Ελληνικού λαού είναι αλήθεια ή αν τα λεγόμενα από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας για εκτεταμένα εγκλήματα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.




Κατά την 13ήμερο παραμονή τους στην Ελλάδα, είδαν πολλά, ομίλησαν με πολλούς και σχημάτισαν ισχυρή γνώμη για το τι έγινε στα Δεκεμβριανά. Όταν επέστρεψαν στην Μεγάλη Βρετανία δημοσίευσαν την Έκθεση που έγινε γνωστή από το όνομα του επικεφαλής της 8μελούς αντιπροσωπείας. Κατωτέρω υπάρχει η διεύθυνση Ιστοσελίδας όπου μπορείτε να βρείτε την Έκθεση.

Εδώ, διάλεξα ένα απόσπασμα από την Έκθεση.
Από πολλάς πηγάς ακούσαμε τρομεράς ιστορίας διά τας φρικαλεότητας, τας οποίας είχε διαπράξει, ένα τμήμα του Ε.Λ.Α.Σ. το όποιον ονομάζετο Ο.Π.Λ.Α. Οιαδήποτε και αν είναι η αλήθεια, πιστεύεται ανεπιφυλάκτως και καθ’ ολοκληρία, από την μεγάλη πλειοψηφία του αθηναϊκού λαού ότι η Ο.Π.Λ.Α. ήτο μία τρομοκρατική οργάνωση η όποια δολοφόνησε πλήθος πολιτών που δεν είχαν καμίαν σχέση με τον ένοπλο αγώνα.
Απ’ ευθείας αποδεικτικά στοιχεία επήραμε από τας χήρας μερικών συνδικαλιστών οι όποιοι, ως ελέγετο, είχαν εκτελεσθεί από την Ο.Π.Λ.Α. άνευ δίκης. Από αυτάς τας μαρτυρίας θα ήτο λάθος να σχηματίσει κανείς την γνώμην ότι όλαι αι εκτελέσεις έγιναν αφού ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος. Αναμφιβόλως μερικαί είχαν γίνει νωρίτερον. Επεσκέφθημεν επίσης το Περιστέρι, μιαν συνοικία των Αθηνών, όπου εις ένα χώρον παραπλεύρως του νεκροταφείου είδαμε πτώματα τα οποία είχαν ανασυρθεί από λάκκους. Περίπου 250 πτώματα ευρίσκοντο εκτεθειμένα προς αναγνώριση και απέμεναν ακόμη πολλοί λάκκοι να ανοιχθούν.
Υπεβάλομεν επί τόπου, ερωτήσεις προς συγγενείς και δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος αμφιβολίας ότι εις την πραγματικότητα όλοι, αν όχι καθ’ ολοκληρία, οι νεκροί υπήρξαν θύματα οργανωμένου εγκλήματος. Όλοι είχαν εκτελεστεί εκ του πλησίον. Δεν υπήρχε κανένα σημείο καμιάς πάλης και πολλά από τα θύματα είχαν τα χέρια τους δεμένα πισθάγκωνα με σχοινί η σύρμα ηλεκτρικού καλωδίου.
Διεξηγάγομεν επί τούτου ανακρίσεις, και πρόσωπα ανώτερα υποψίας και απολύτως ενημερωμένα επί των γεγονότων μας διαεβαίωσαν ότι ούτε αγγλικά ούτε ελληνικά στρατεύματα ή εθνοφρουροί υπήρχαν εις την περιοχή όταν έγιναν οι εκτελέσεις. Τα περι ων πρόκειται πτώματα είχαν ανακαλυφθεί ολίγας ημέρας μόνον προ της αφίξεως μας εις τας Αθήνας. Γνωμάτευσης Βρετανών και Ελλήνων στρατιωτικών ιατρών, αποδεικνύει ότι ο θάνατος είχε επέλθει, κατά την διάρκεια ενός μηνός, προ της 21ης Ιανουαρίου 1945.
Εις τας 31 Ιανουαρίου 1945 ανεκοινώθη επισήμως ότι εις ορισμένες περιοχές, μέχρις εκείνης της ημερομηνίας, είχαν εκταφεί 1050 πτώματα ανδρών και 168 γυναικών. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τα πτώματα εκείνων οι οποίοι εφονεύθησαν εις τας μάχας ή των 800 περίπου οι όποιοι μετεφερθήκαν εις το νεκροταφείο. Τα περισσότερα εκ των πτωμάτων τα όποια ίδωμεν ήσαν ανυπόδητα και σχεδόν γυμνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: