Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Διακυβέρνηση Κυ.Μητσοτάκη (;)

«Δεν είναι μετανάστες, είναι εισβολείς»

28-02-2020
«Δεν είναι μετανάστες, είναι εισβολείς» δήλωσε ο πρόεδρος της παράταξης Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος, μιλώντας στον Politica 89.8 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.


«Ο πρόσφυγας είναι κάποιος που προέρχεται από εμπόλεμες περιοχές και έχει διαπιστωθεί ότι είναι πρόσφυγας. Ο πρόσφυγας, παρουσιάζεται στις νόμιμες πύλες εισόδου, εκτός αν είναι από όμορο κράτος. Αν η Τουρκία είχε πόλεμο, είναι λογικό κάποιος που κυνηγιέται να μπει από όπου βρει. Αυτός όμως που φεύγει από ένα άλλο κράτος και είχε όλο το χρόνο να φτιάξει τα χαρτιά του, μπαίνοντας παράνομα στη χώρα είναι εισβολέας, και θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Σύλληψη, προφυλάκιση, δίκη καταδίκη, έκτιση της ποινής, και απέλαση εκτός αν οικειοθελώς φύγει αύριο. Γιατί είναι πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που ένα κράτος που υφίσταται τέτοια εισβολή, όχι απλώς δεν αμύνεται, αλλά χρηματοδοτεί τον εισβολέα, έχοντας θέσει τις ένοπλες δυνάμεις στην υπηρεσία του εισβολέα. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει, διότι το μεταναστευτικό είναι ένα φυσικό φαινόμενο, σαν το ρεύμα. Όταν υπάρχει διαφορά δυναμικού σε ένα δίπολο, υπάρχει ροή ρεύματος, κι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά δυναμικού τόσο εντονότερη η ροή. Ο δυτικός κόσμος, έχει ευημερία και υπογεννητικότητα, ο τρίτος κόσμος έχει φτώχεια και υπεργεννητικότητα. Αν αυτοί οι δύο πόλοι συνδεθούν θα υπάρξει ροή. Επομένως η διαχείριση, η έννοια της διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι το απόλυτο λάθος. Θα πρέπει να σταματήσει το κύκλωμα, και υπάρχει ένα κύκλωμα τεράστιο με έσοδα δεκάδων δις κάθε χρόνο».
«Μιλάμε για γελοιότητες, διαβάσαμε πριν από λίγο ότι  μπήκαν 300 πεζοί από τον Έβρο. Σας λέω ότι πρόκειται για εισβολή, είναι μια εισβολή την οποία χρηματοδοτούμε. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, πρώτη φορά γίνεται αυτό το πράγμα και μάλιστα πρώτη φορά ένα κράτος φαίνεται να καταργεί οικειοθελώς τα σύνορα του. Διότι αν θέλουμε να έχουμε σύνορα πρέπει να τα προστατεύουμε. Προστασία συνόρων σημαίνει να χρησιμοποιούμε αποτρεπτικούς μηχανισμούς σημαίνει επίσης αυτός που μπαίνει να συλλαμβάνεται» τόνισε ο κ. Τζήμερος.
Όπως τόνισε ο κ. Τζήμερος: «Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι αυτή τη στιγμή, δέχονται την επίθεση και των Τούρκων, των μουσουλμάνων γενικώς και της Ελληνικής κυβέρνησης. Άνθρωποι που όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες, που είναι στην εθνοφυλακή που εκπαιδεύονται για να υπερασπιστούν τη χώρα από μία επίθεση, βλέπουν την επίθεση να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αλλά δεν έρχονται με όπλα αλλά με σαγιονάρες και κινητά; Είναι κανονικότατη εισβολή. Πως αντιμετωπίζεται αυτό; Το λέει η Δημιουργία Ξανά από το ’12 και έχει χαρακτηριστεί ρατσιστές, κλπ. Πρέπει να κοπεί το κίνητρο. Όταν ο Σομαλός, ο οποίος παίρνει 1 δολάριο για μεροκάματο, ξέρει ότι ο ασυνόδευτος ενήλικας στην Ελλάδα θα παίρνει 1.500 ευρώ τρελαίνεται και ξεκινάει αμέσως. Αν εμείς ξέραμε ότι μας έδιναν 150 χιλ. ευρώ το μήνα δεν θα τελειώναμε την εκπομπή, θα κλείναμε το τηλέφωνο και θα φεύγαμε. Γιατί να μην το κάνει ο Σομαλός;» δήλωσε ο κ. Τζήμερος.
«Δεν μπορεί να μπαίνει ο άλλος στην επικράτεια σου κι εσύ να τον κοιτάς. Εγώ σας είπα σύλληψη, υπάρχει διεθνής κανόνας ο οποίος λέει ότι μπορεί να μπαίνει κάποιος παράνομα στα σύνορα; Σύλληψη λοιπόν, κάτι που έγινε στην περίπτωση των 8 Τούρκων αξιωματικών , προφυλάκιση να ξέρει ο άλλος ότι είναι προφυλακισμένος και απόρριψη του αιτήματος ασύλου ασυζητητί, και η μόνη προοπτική να είναι η απέλαση» ανέφερε ο κ. Τζήμερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: