Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Διακυβέρνηση Κυ.Μητσοτάκη

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του συστήματος δήλωσης γέννησης για τους γονείς μόνο στα μαιευτήρια – Όλη η διαδικασία απλοποιημένη

17-02-2020
Ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας σε δεκαπέντε μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές της χώρας η πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας της δήλωσης γέννησης, όπως σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Πλέον μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία ενέπλεκε τέσσερις υπηρεσίες και πολλαπλές ουρές, θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται για τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα. Τα αρμόδια ληξιαρχεία και δημοτολόγια θα ενημερώνονται από το μαιευτήριο ηλεκτρονικά, ενώ το νεογέννητο θα αποκτά άμεσα ΑΜΚΑ και ασφαλιστική ικανότητα (αν είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο γονέας). Επιπλέον, θα κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος γέννησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι επιχειρησιακά έτοιμο ώστε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η νέα διαδικασία να εφαρμόζεται καθολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: