Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Εγκλήματα Ακροαριστερών 1942-1967

11-12/4/1948 
Αυτήν την Τραγωδία των Καλαβρύτων ποιοι την θυμούνται;
Κανείς!
Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ περιλαμβάνουν τα Καλάβρυτα στην ετήσια "Πορεία Νίκης" στην Πελοπόννησο.
Κακό πράγμα η μονόπλευρη Ιστορική λήθη, και ιδιαίτερα η λήθη των ταγμένων υπερασπιστών της ελευθερίας του έθνους από τη βία πολιτικών τρομοκρατών!


11-12 Απριλίου 1948 ο κομμουνιστικός «ΔΣΕ» με 1200 περίπου αντάρτες επετέθη και κατέλαβε τα Καλάβρυτα τα οποία υπεράσπιζε ένα μειωμένο τάγμα Ελληνικού Στρατού 300 περίπου ανδρών, 60 χωροφύλακες και 100 περίπου ΜΑΥ. Δολοφόνησαν αμάχους και αιχμαλώτους, και πλιατσικολόγησαν άγρια την πόλη. Πήραν 400-500 φορτία τρόφιμα και υλικά και 400 εκατομύρια από την Τράπεζα.
Πολλοί από τους κομμουνιστές καπετάνιους της επίθεσης στα Καλαβρυτα έχουν τιμηθεί από το Ελληνικό κράτος.
Κορυφαίο παράδειγμα ο Νίκος Πολυκράτης (καπετάν Νικήτας) που πριν 3 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το όνομά του σε στοά της Ολυμπίας οδού! Κομμουνιστικός σύλλογος του έχει αναγύρει ανδριάντα στην Πάτρα!
Στον Δήμήτρη Γιαννακούρα (καπετάν Πέρδικα), γνωστό από τις θηριωδίες του στους Γαργαλιάνους, Πύλο, στα Τρόπαια, στα Καλάβρυτα, κλπ. το ΚΚΕ έχει στήσει ανδριάντα στο χωριό του!
Ο αντισυνταγματάρχης Νίκος Αρβανιτάκης, διοικητής της άμυνας, αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια τους. Πιστεύετε ότι τιμάτε στα Καλάβρυτα ή ότι τον θυμάτε κανείς?
Για τους υπόλοιπους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού γράφει ο Μπελάς που ήταν παρών στην επίθεση: «..Οι υπόλοιποι αξιωματικοί πέρασαν στρατοδικείο, [...] Δικάστηκαν σε θάνατο όλοι εκτός από ένα. Νομίζω ότι λεγόταν Καραγκελής..».
Ο υποδιοικητής του τάγματος, ταγ/ρχης Γαβριήλ Πακγράτης, δεν χρειάστηκε να δικαστεί γιατί εσφάγη αμέσως μετά την παράδοσή του στους αντάρτες.
Τους θυμάται κανείς?
Τον ιατρό Δημήτρη Δούβο, τον δολοφόνησαν γιατί τον βρήκαν να περιθάλπτει τραυματισμένους στρατιώτες. Πιστεύετε ότι τον τίμησε το Ελληνικό κράτος?
Ευτυχώς όμως ότι οι περισσότεροι από τους 200 περίπου στρατιώτες αιχμαλώτους που αρνήθηκαν να προσχωρήσουν στους αντάρτες αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν δολοφονήθηκαν όπως σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (Μουργκάνα, Τρόπαια, Βάγγου, Ταύγετος, κλπ, κλπ.).
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στρατιώτες μεταφέρουν νεκρό συνάδελφό τους
Αιωνία η Μνήμη των Πεσόντων Στρατιωτών, Χωροφυλάκων ΜΑΥ και πολιτών!
Ευχαριστώ για την Κοινοποίηση της Ιστορίας!
Eυχαριστώ για τη σύσταση της Ομάδος στους Φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: