Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ακροαριστερή Προπαγάνδα

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δύο νεκροί, μία αγνοούμενη και δεκάδες τραυματίες στον Εβρο

07-04-2020
Η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε βία, πλιάτσικο και κακομεταχείριση προσφύγων/μεταναστών και στην ελληνική πλευρά των συνόρων. 

● Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν διατάξει έρευνα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες και τις ενδείξεις και να μιλά για «μια καλοσχεδιασμένη εκστρατεία fake news και προπαγάνδας, που μόνο μια κρατική μηχανή που έχει φυλακίσει χιλιάδες δημοσιογράφους μπορεί να οργανώσει», όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο Ινστιτούτο Hans Seidel των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας με τις γνωστές ακραίες ξενοφοβικές θέσεις.
Την ύπαρξη δύο νεκρών στον Εβρο από πυρά, μιας αγνοούμενης που θεωρείται πιθανότατα νεκρή και δεκάδων προσφύγων και μεταναστών τραυματισμένων από πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, χτυπήματα με κλομπ, ρόπαλα, κλοτσιές και γροθιές από τις ελληνικές δυνάμεις καταγράφει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση που επικράτησε στον Εβρο μετά τα τέλη Φεβρουαρίου.
Η έκθεση επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης και ορισμένων ελληνικών, μεταξύ των οποίων η «Εφ.Συν.», που δημοσιοποίησαν μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες για την ύπαρξη των δύο νεκρών και τραυματιών, όπως και για την ανησυχητική έξαρση της ξενοφοβικής βίας στα σύνορα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενστόλων, που επαναπροωθούσαν νύχτα στην Τουρκία πρόσφυγες, αφού πρώτα τους αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: