Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ακροαριστερή Στοχοποίηση

Οι Αριστεροί εφαρμόζουν ακόμη την «Οικογενειακή Ευθύνη»!

Την περίοδο της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943-44 χιλιάδες αθώοι άνθρωποι, από βρέφη μέχρι ογδοντάχρονοι άνδρες και ογδοντάχρονες γυναίκες, υπέφεραν βία και φριχτές δολοφονίες στα χέρια άξεστων φονιάδων της ΟΠΛΑ, λόγω συγγένειας με κάποιον που είχε χαρακτηριστεί «αντίδραση» από τους δήθεν αντιστασιακούς «υπεύθυνους» του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.
Σε μιά από τη χειρότερη κατηγορία «αντίδρασης» οι κομμουνιστές έθεταν «Ἄτομα πού εἶχαν ἀρχικά συμμετάσχει σέ κάποια ἀπό τίς Ὀργανώσεις τους (ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΕΤΑ, ΟΠΛΑ, κ.λπ.) καί μετά ἀπεχώρησαν (οἱ «δι­πλοκαλαμάδες» τους αποκαλούσε ο αρχισφαγέας Ἄρης Βελουχιώτης)», και διώκονταν μαζί με τους συγγενείς τους.


Φαίνεται ότι αυτός ο «διωγμός» συνεχίζεται και σήμερα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ο γνωστός πολιτικός Ανδρέας Λεντάκης ήταν για χρόνια στέλεχος και πρόεδρος της ΕΔΑ, αλλά είχε απορρίψει τον μαρξισμό μετά την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Τσεχοσλοβακία, για την οποία είχε συντάξει διαμαρτυρία. Τελικά εγκατέλειψε και την ΕΔΑ, και έκλεισε την πολιτική του καριέρα βουλευτής της ΠΟΛΑΝ.
Αυτό σίγουρα δεν άρεσε στους παλαιούς συντρόφους του, όπως δεν θα άρεσαν και οι επανειλημένες εκκλήσεις του να αποφυλακιστούν οι τελευταίοι από τους υπευθύνους της δικτατορίας, κάτι που σίγουρα έκανε όχι από πολιτικούς λόγους αλλά από ανθρωπιστικούς ως πρώην κατάδικος ο ίδιος.
Μέχρι εδώ οι αντιδράσεις των αριστερών είναι κατανοητές. Όμως, τελευταία επιθέσεις δέχονται ένας γυιός του και η σύζυγος του θανόντος. Όταν ο γυιός του Κωνσταντίνος, διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικών Επιστημών, έγραψε πέρυσι δυό εξαιρετικά άρθρα, το ένα κριτικό στο «βιβλίο Κοινωνιολογίας της Γ΄Λυκείου» για τον τρόπο που παρουσιάζει την Οκτωβριανή Επανάσταση και το άλλο «Η ξεχασμένη συνενοχή του Μαρξισμού στο Ολοκαύτωμα», οι αριστεροί αντέδρασαν με φαρμάκι.

Του επετέθησαν άγρια με ύβρεις παντός είδους, εμπλέκοντας και τα ονόματα των γονέων του, πολλοί οργανωμένοι αριστεροί κατά κύματα, αλλά και κάποιοι επώνυμοι! Ακολουθούν τα δύο εξαιρετικά Άρθρα του Κωνσταντίνου Λεντάκη, τα οποία συστήνω να διαβαστούν. Αυτά τράβηξαν και τα περισσότερα επιθετικά σχόλια που προκάλεσαν και τη διακοπή της συνεργασίας του κ. Λεντάκη με την συγκεκριμένη εφημερίδα.

Δύο χαρακτηρηστικές σελίδες από το f/b είναι κατωτέρω, μετά τα άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: