Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Διακυβέρνηση Κυ.Μητσοτάκη (;)

 «3. Το δικαστήριο που αποφασίζει την απέλαση του αλλοδαπού δράστη επιβάλλει σε αυτόν απαγόρευση επανεισόδου του στη χώρα, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών ή επ’ αόριστον». 

Με τον ίδιο νόμο επίσης ορίστηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία υποχρεούται να εγγράφει σε Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων (ΕΚΑΝΑ) που καταχωρίζεται στη λίστα Σένγκεν όλους όσοι απελαύνονται δικαστικώς. 

Ο νόμος αυτός του 2012 καταργήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον νόμο 4619/19. Η αξιωματική αντιπολίτευση απουσίαζε από την αίθουσα γιατί δυστυχώς υπήρχε σιωπηρή συναίνεση για την ψήφιση άλλων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που ενδιέφεραν ισχυρούς επιχειρηματίες της πρωτευούσης με δικαστικές εκκρεμότητες. 


Αλλά το γεγονός παραμένει: Η Αριστερά ανέλαβε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κατάργησης της δικαστικής απελάσεως.

 Πέραν των γραφικοτήτων του κυρίου Λιάκου, λοιπόν, το ερώτημα που επανέρχεται είναι το εξής: Τώρα που οι υπηρεσίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνέλαβαν αυτά τα εννέα «άνθη» που πυρπόλησαν τον οικισμό με κίνδυνο να γίνουν παρανάλωμα του πυρός παιδάκια και μητέρες προς εξευτελισμό του ελληνικού κράτους στη διεθνή κοινότητα, τι θα γίνει μετά την καταδίκη τους; 

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Και τι η Ν.Δ.; Θα νομοθετήσουν συναινετικά όσο συναινετικά ψηφίζουν άλλα την επαναφορά της δικαστικής απέλασης προκειμένου να σταλεί και ένα γενικότερο μήνυμα προς τους μετανάστες πως δυνητική θέση σε αυτή τη χώρα έχουν μόνο όσοι σέβονται την έννομη τάξη της; Θα είναι λίγο αιρετικός. Οι δηλώσεις Λιάκου λειτούργησαν σαν καπνογόνα και μας απομάκρυναν από την ουσία. Ας επιστρέψουμε ταχέως σε αυτήν. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: