Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

 Ο Κ. Χαροκόπος στο Liberal.gr της 18ης Μαΐου 2021, μας υπενθύμισε τη διαχρονικά ανθελληνική στάση της Χαμάς, από όπου σταχυολογώ τα διάφορα συμβάντα.

Ιούνιος 2019: Στις παράνομες τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Caner Gönyeli-2019», στα κατεχόμενα της Κύπρου, είχε συμμετάσχει ως σύμμαχος «παρατηρητής», εκπρόσωπος της στρατιωτικής ηγεσίας της Παλαιστίνης.

Ιανουάριος 2020: Το διοικητικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας ανακοίνωνε ότι η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, αποτελεί μια μεγάλη απάτη από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.


Ιούνιος 2020: Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε δηλώσει έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Αγκυρα σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Το θέμα αυτό συζητείται και σήμερα. Τυχόν ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης προσβάλλει την κυπριακή ΑΟΖ.

Ιούλιος 2020: Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Τότε δεν είχε συνταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας μόνον η Χαμάς, που μέσω του επικεφαλής του διεθνούς γραφείου της Χαμάς, Ρααφάτ Μούρα, είχε δηλώσει ότι το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή είναι μια στιγμή που κάνει κάθε μουσουλμάνο περήφανο. Αλλά και ο «μετριοπαθής» ηγέτης των Παλαιστινίων στην Δυτική Οχθη, Μαχμούντ Αμπάς, είχε συγχαρεί τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. 

Καλοκαίρι 1973: Επίθεση του «Μαύρου Σεπτέμβρη» του Αμπού Νιντάλ, με χειροβομβίδες στο παλαιό Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Φθινόπωρο 1978: Ανατίναξη του αεροπλάνου της TWA, που εκτελούσε πτήση από το Τελ Αβίβ στη Αθήνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 88 επιβάτες.

Καλοκαίρι 1981: Βομβιστική επίθεση σε ταξιδιωτικό γραφείο στον Πειραιά, από την παλαιστινιακή οργάνωση «15 Μάη».

Ανοιξη 1983: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, από την παλαιστινιακή οργάνωση «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Ανοιξη 1984: Επίθεση με ρουκέτα στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, από την παλαιστινιακή οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης», κατά αεροσκάφους της Ιορδανίας.

Καλοκαίρι 1985: Βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Ανοιξη 1986: Βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της TWA, την ώρα που πλησίαζε για να προσγειωθεί στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ανοιξη 1988: Βομβιστική επίθεση σε καφετέρια της Γλυφάδας από την παλαιστινιακή οργάνωση, «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Καλοκαίρι 1988: Μαζική αιματηρή επίθεση ενόπλων, της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», στο κρουαζιερόπλοιο «City of Poros» και ταυτόχρονη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου.

Ανοιξη 1991: Πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στην Πάτρα.

Και ο κύριος Χαροκόπος καταλήγει: «Αραγε οι εγχώριοι θαυμαστές της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των λοιπών παλαιστινιακών σεχτών, λησμονούν το ένοχο τρομοκρατικό παρελθόν και αδιαφορούν για το επικίνδυνο παρόν για τα εθνικά θέματα; Δεν σκέφτονται με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: