Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Κομμουνιστική Προπαγάνδα

 

Σύμφωνα με τον υπίλαρχο Γρηγόρη Ρέντη, επιτελάρχη του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Θεσσαλίας που είχε βάση το Πήλιο, οι γερμανικές μονάδες που έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εκεί την άνοιξη του 1944 υπέφεραν «470 περίπου νεκρούς και τραυματίες, έναντι 14 νεκρών και 48 τραυματιών του ΕΛΑΣ». (Πηγή: «Το 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ», Γρηγόρης Ρέντης, 1984, σελ. 112).
Επι πλέον, αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα* έχουν αναπαρχθεί σε δεκάδες άλλα βιβλία στρατευμένων συγγραφέων της Αριστεράς που δοξάζουν τον «ηρωίκό» ΕΛΑΣ και δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτε για τα εγκλήματα Κόκκινης Βίας του ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ, ούτε για τα αντίποινα των Γερμανών εναντίον αθώων αμάχων κατοίκων της περιοχής που προκλήθηκαν από τις ενέδρες του ΕΛΑΣ ή μερικούς πυροβολισμούς και μετά φυγή!

Και ομιλώντας για το 54ο Σύνταγμα, αυτό είχε για μεγάλο διάστημα βάση του την Άνω Κερασιά Πηλίου, όπου λειτουργούσε φονικό Στρατόπεδο Κρατουμένων του ΕΛΑΣ και ΟΠΛΑ, όπου γίνονταν συνεχώς δολοφονίες με διάφορους τρόπους (ποτέ με σφαίρες).
Γι αυτά βέβαια δεν θα βρείτε ΤΙΠΟΤΕ στα βιβλία των στρατευμένων συγγραέων της Αριστεράς!
(*) Εγώ, στην «Ελληνική Βανδέα», υπολογίζω ΟΛΟΥΣ τους νεκρούς των Γερμανών στην Ελλάδα, από όλες τις αιτίες. στην Κατοχή, σε 3.000 έως 4.000 .
Σε ανταρτικές επιθέσεις αποδίδω το 60% του μεγαλυτέρου αριθμού θυμάτων (των 4.000), δηλαδή 2.400 θύματα.
Άλλοι δίδουν τους νεκρούς 2.400 και τους αγνοουμένους 1.800.

Δεν υπάρχουν σχόλια: