Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

 

Ειδικός ομάδας
Επίπεδο 3
 21 Αυγούστου στις 10:45 μ.μ. 

Tέλος Αυγούστου 1944. Τελείωσαν οι Σφαγές της Κόκκινης Τρομοκρατίας της Κατοχής στον «Ελεύθερο Μωριά» της Πελοποννήσου!

Το σύνολο των θυμάτων τα έχω υπολογίσει σε 3.464.

Κατά νομό τα επιβεβαιωμένα θύματα ήσαν:

- Αργολιδοκορινθία, 1276,

- Αρκαδία, 520,

- Αχαία, 385,

- Ηλεία, 225,

- Λακωνία, 638,

- Μεσσηνία, 420

Αυτοί είναι οι έλάχιστοι, επιβεβαιωμένοι αριθμοί με ονόματα και διεθύνσεις (χωριό ή πόλη καταγωγής). Ο πραγματικός αριθμός ίσως εγγίζει τις 4.000!
(Ίδε «Αθώων Αίμα, «Ελεύθερος Μωριάς» 1943-44»

Στο σύνολο των θυμάτων του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ στην Πελοπόννησο μέχρι την διάλυση του ΕΛΑΣ τον Μάρτιο του 1945, πρέπει να προστεθούν και άλλα 2.000 -2.500 θύματα (Γαργαλιάνοι, Καλαμάτα, Μελιγαλάς, Μυστράς, Πύλος, Πύργος)!
(Ίδε «Ματωμένες Μνήμες 1940-45»)

 

Το «Μπλόκο της Κοκκινιάς»

Αρθρο του Μιχάλη Στούκα στο Πρώτο Θέμα

Καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που γίνεται ακόμη πιό τραγικό γιατί μαζί με τους δολοφόνους Γερμανούς ενεργούσαν και Έλληνες.

Αυτό όμως που πάντα λείπει από τις περιγραφές του γεγονότος είναι γιατί έγινε. Μήπως σηκώθηκε ένα πρωί του Αυγούστου 1944 κάποιος Γερμανός αξιωματικός και απεφάσισε να σκοτώσει ανθρώπους από το προάστειο της Κοκκινιάς; Τι ακριβώς δράση είχε ο ΕΛΛΣ και η ΟΠΛΑ της Κοκκινιάς;

 

ΤΟ 5% ΟΝΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΔΩ !!!!!
--- Πριν 3 ημέρες σε ανάρτηση του κ. Μπουγά σχετική με την εξόντωση του συμμορίτη "Πέρδικα" από την Ελληνική Χωροφυλακή, υπήρξε σχόλιο με συνδεσμο και φωτο για την τοποθέτηση μιάς ακόμη αφιερωματικής πλάκας από το ΚΚΕ (μετά από αυτές του Μπελογιάννη και του Πλουμπίδη) για τον "Πέρδικα".
--- Σήμερα διασχίζοντας την πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο συντριβάνι, παρατηρώ μια ακόμη ολοκαίνουργη μαρμάρινη πλάκα για έναν ακόμη κομμουνιστή (φωτο).
--- Έχει γεμίσει η Ελλάδα από μνημεία, μουσεία και αφιερωματικές πλάκες που στήνει το ΚΚΕ. Στην κυριολεξία κάνει ότι του γουστάρει. Προσωπικά δεν θλιβομαι τόσο για τις ενέργειες του ΚΚΕ, όσο για την φοβία, δειλία, αδιαφορία της συντηρητική παράταξης που υποτίθεται ότι έχει κυβερνήσει επί σειρά ετών. Θλίβομαι και για την ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΟΥ όταν κάποτε φώναζα και εγώ μαζί με άλλους αφελείς "το 5% δεν θα κυβερνήσει εδώ"



 π. Γεώργιος Λαθουράς [† 25 Αυγούστου 1944]

Από την Ευαγγελία Κ. Λάππα
Ο π. Γεώργιος Λαθουράς διετέλεσε Ιερεύς και Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Κάρεβο Αλιβερίου Ευβοίας, στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.
...
Στις 25 Αυγούστου 1944, (οι κομμουνιστές) τον οδήγησαν στη χαράδρα Στρογγυλή Λάκκα, στο χωριό Κούτρολο Μετοχίου και, όταν έφθασαν σε ένα έρημο μέρος, ανάγκασαν τον π. Γεώργιο να σκάψει ο ίδιος τον τάφο του. Έπειτα, τον κατακρεούργησαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.
Οι ενορίτες του βρήκαν και έθαψαν με ευλάβεια το λείψανό του. Σε ενάμισι χρόνο, όταν έγινε η ανακομιδή των οστών του από την οικογένειά του, βρέθηκε ένα σημειωματάριο πάνω του, όπου είχε σημειώσει τις ημερομηνίες και τα χωριά, στα οποία τον είχαν σύρει οι συμμορίτες.
Η συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://holy-martyrs.com/index.php?title=Γεώργιος_Λαθουράς

 

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ 2ας ΜΑΙΟΥ 1919 ΜΕΧΡΙ 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922. ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΈΝΗ;
ΓΕΝΙΚΑ.
2α Μαΐου 1919 και ώρα 07.30. Μετά από εντολή των Συμμαχικών Δυνάμεων, των νικητριών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αποβιβάζονται στο λιμάνι της Σμύρνης τα πρώτα τμήματα της Ιης Μεραρχίας του Ελληνικού Στρατού για τη τήρηση της τάξεως και ασφαλείας στην περιοχή. Ημέρα ανάστασης και πανηγυρισμών για το λαό της Ιωνίας. Στην ημερήσια διαταγή του ο Πρωθυπουργός της χώρας Ελευθέριος Βενιζέλος επεσήμαινε την απόφαση της Συνδιάσκεψης των Μεγάλων Δυνάμεων για την κατάληψη της Ιωνίας από τον Ελληνικό Στρατό και τελείωνε με: <<Η Συνδιάσκεψις δεν απεφάσισεν ακόμη οριστικώς επί των Εθνικών μας διεκδικήσεων , αλλ΄ η τιμή, την οποίαν μας κάμνει, να μας εμπιστευθή την εξασφάλισιν της τάξεως εις την μητέρα της Ιωνίας, αποδεικνύει ποίαν προς ημάς έχει εμπιστοσύνην και της εμπιστοσύνης αυτής είμαι βέβαιος ότι θα αποδεχθήτε άξιοι... Αι ευχαί του Έθνους σας συνοδεύουσι>>.
27 Αυγούστου 1922 και πρωινές ώρες τα τελευταία τμήματα της Στρατιάς Μικράς Ασίας εγκαταλείπουν τη Σμύρνη και στις 11.00 ώρα εισέρχονται στην πόλη τμήματα ατάκτων ιππέων (Τσέτες) και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τμήματα του Τουρκικού πεζικού και ιππικού. Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος συλλαμβάνεται, σύρεται στους δρόμους, υβρίζεται, ταπεινώνεται, βασανίζεται απάνθρωπα και βρίσκει την 28η Αυγούστου μαρτυρικό θάνατο. Άγρια και αιμοσταγή στίφη ατάκτων και ανδρών του τακτικού στρατού, επιδίδονται σε όργιο σφαγών, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας, βιασμών και βιαιοπραγιών των αμάχων Ελλήνων και προβαίνουν σε καταστροφές, λεηλασίες, πυρπολήσεις περιουσιών και σε κάθε είδους βανδαλισμούς. Πρόκειται για μια βάρβαρη και άγρια βιβλική καταστροφή της Σμύρνης με χιλιάδες αθώα θύματα.

 

Ειδικός ομάδας



ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!


23/8/1943. Ο ΕΛΑΣ δοξάζει την Αντίσταση στη Δόξα Γορτυνίας!
Δολοφονούν Γερμανό ιατρό που επισκεπτόταν Έλληνα ασθενή στο χωριό Δόξα και οι Γερμανοί ως αντίποινα δολοφονούν 11 κατοίκους και πλιατσικολογούν και καίνε όλα σχεδόν τα σπίτια του χωριού!

Η δολοφονία του ιατρού ήταν έργο του κομμουνιστή άπότακτου λοχαγού Χρήστου Στασινόπουλου, υπεύθυνου και πολλών δολοφονιών αμάχων Ελλήνων στην Αρκαδία το 1943-44 και αναμεμειγμένου στη δολοφονία των Γερμανών αιχμαλώτων στον Χελμό που προκάλεσε τα αντίποινα των Γερμανών στα Καλάβρυτα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

 ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΠΟΥΓΑΣ (Ioannis Bougas) - Ιστορία 1940-1949

Ρε τι μαθαίνει κανείς τυχαία.
Ο Πλαστήρας δεν ήταν ριψασπις μόνο το 1922 που με το πρώτο μπαμ την κοπανισε και από εκεί εισεδησαν οι Τούρκοι και κατέρρευσε το μέτωπο.
Και στις μεγάλες μάχες του 1921 στην Κιουτάχεια δεν υπάκουσε σε διαταγές.
Τώρα γιατί οι ηλίθιοι προϊστάμενοι του δεν του αφηρεσαν αμέσως την διοίκηση είναι ένα ερώτημα.
Φαίνεται από που βρήκα τα στοιχεία αυτά.

 Στις 27/8/1958 έπεσε ηρωικώς μαχόμενος,στο χωριόΒάβλα, ο Ήρως του Ενωτικού Αγώνος, τομεάρχης της ΕΟΚΑ Μιχάλης Παρίδης.Περικυκλώθηκε από εγγλέζους στρατιώτες και Τούρκους επικουρικούς.

Στα κελεύσματα των βρετανών να παραδοθεί φώναξε:Οι αγωνιστές της Ελευθερίας νικούν ή πεθαίνουν




Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

 


🔴Αυτά που μας κρύβουν: τον Ιούλιο του 1941 ο Στάλιν έδινε την Ουκρανία, τις Βαλτικές χώρες και άλλα σοβιετικά εδάφη στον Χίτλερ, για την σύναψη χωριστής ειρήνης‼️ 🔴Ως γνωστόν, κάποια έγγραφα από τα σοβιετικά αρχεία αποχαρακτηρίστηκαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Τα περισσότερα όμως, παρέμειναν -και εξακολουθούν ακόμα- να παραμένουν απόρρητα. Για παράδειγμα, τα αρχεία που αφορούν τον Λαυρέντι Μπέρια, έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα ως το 2040!!! Είναι προφανές ότι στα απόρρητα αρχεία κρύβονται φοβερά μυστικά και ντοκουμέντα!