Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις διαβεβαιώσεις και τα πολλά ταξίδια και να προχωρήσει ΑΜΕΣΩΣ στην περικοπή κάθε δαπάνης που δεν είναι απαραίτητη

Στέφανος Μάνος17/05/2011 | 20:22Τελευταία Ενημέρωση 20:22 17/05/2011
Πότε θα πιστέψουν στην αξιοπιστία, εντιμότητα και ικανότητα μας; Όταν, για ικανό διάστημα, αποδείξουμε ότι οι πράξεις μας ανταποκρίνονται απολύτως στις υποχρεώσεις μας.

Ενώ η εμπιστοσύνη χάνεται εύκολα και γρήγορα, η ανάκτηση της είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο.

Είμαστε στο πάρα πέντε της χρεοκοπίας. Κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μη χρεοκοπήσουμε. Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση; Να αφήσει τις διαβεβαιώσεις και τα πολλά ταξίδια και να προχωρήσει ΑΜΕΣΩΣ στην περικοπή κάθε δαπάνης που δεν είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του κράτους και δεν καλύπτει ουσιώδεις κοινωνικές ανάγκες.

Να προχωρήσει αμέσως και στον δραματικό περιορισμό του μεγέθους του κράτους (αποκρατικοποιήσεις, καταργήσεις, πωλήσεις ακίνητης περιουσίας). Το γεγονός ότι οι αιματηρές περικοπές θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε σύγκρουση με τον κομματικό της πυρήνα θα ενισχύσει την αξιοπιστία της. Αν η κυβέρνηση μπορέσει μάλιστα να πραγματοποιήσει τις περικοπές με εντιμότητα και ικανότητα θα μπορέσει σταδιακά να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: