Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Στην εντατική δύο από τα θύματα της επίθεσης αναρχικών με μολότοφ στα Εξάρχεια

Εξάρχεια μηχανή καμμένη
Επίθεση κουκουλοφόρων με τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων επί της οδού Καλλιδρομίου, την ώρα που υπήρχε πλήθος κόσμου στη λαϊκή αγορά που γίνεται στην ίδια οδό.
Ομάδα περίπου 15-20 ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα, να τραυματιστούν σοβαρά ο Περικλής Μανιάτης, 47 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και η Διονυσία Σαραφάδη, 55 ετών, στην εντατική της μονάδας εγκαυμάτων. Λιγότερα εγκαύματα φέρει ο Αλέξανδρος Πετρόφ, 48 ετών, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  47χρονος πήγε να βοηθήσει την 55χρονη ανθοπώλη, όταν εξερράγη δίπλα στον πάγκο της στη λαϊκή, μια φλεγόμενη μοτοσυκλέτα μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων. Από την επίθεση, εκτός από τη μοτοσυκλέτα, έχουν καεί ένα περιπολικό και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς και τέντες καταστημάτων.

Μετά την επίθεση επικράτησε πανικός και επί τόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Οι κουκουλοφόροι, εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, καθώς αποχωρούσαν μέσα από τη λαϊκή,  πέταξαν και μία ακόμη βόμβα μολότοφ στη γωνία Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη. Κανείς δεν συνελήφθη.

Σχετικά με τη σημερινή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και στη Λαϊκή αγορά Καλλιδρομίου, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σημερινό χτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια, η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας. Γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων, αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας».

Το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εξέδωσε το παρακάτω ιατρικό ανακοινωθέν:

«Προσκομίστηκαν σήμερα στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι κάτωθι εγκαυματίες :
1. Γυναίκα (55 ετών), ώρα 13:30
2. Ανδρας (48 ετών), ώρα 13:35
3. Ανδρας (47 ετών), ώρα 14:05

Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Τ.Ε.Π. η πρώτη εισήχθη στην Μονάδα Εγκαυμάτων ο δεύτερος στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική . Ο τρίτος παραμένει στο Τ.Ε.Π. όπου του παρέχονται μέχρι αυτή την στιγμή οι
Α’ βοήθειες .

Η Γυναίκα έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα,16% της ολικής επιφάνειας του σώματος της. Παραμένει στην Μονάδα Εγκαυμάτων για παρακολούθηση και αντιμετώπιση πιθανών επιπλοκών από το αναπνευστικό της σύστημα.

Ο ανδρας 48 ετών έχει εγκαύματα στο πρόσωπο στα άνω άκρα και στο δεξιό γλουτό,10% της ολικής επιφάνειας του σώματος του. Παραμένει για νοσηλεία στην Κλινική της Πλαστικής χειρουργικής.

Ο ανδρας 47 ετών έχει εγκαύματα στο πρόσωπο στα άνω άκρα στον κορμό και στα κάτω άκρα,40% της ολικής επιφάνειας του σώματος του. Ο ασθενής λόγω του εγκαύματος στο πρόσωπο και της πιθανής εισπνευστικής
βλάβης διασωληνώθηκε και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά. Θα γίνει σχάση στο αριστερό αντιβράχιο για την αποκατάσταση κυκλοφορίας στο αριστερό άνω άκρο. Παραμένει για νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Μονάδα εγκαυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: