Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Κύπρος: Σφαγή στελεχών σε όλα τα κόμματα

«Γεννηθήκαμε Έλληνες και θα πεθάνουμε Έλληνες», το σύνθημα πάνω στη γαλανόλευκη. Και δεν ήταν μόνο αυτό το μήνυμα που ήλθε από τη μεγαλόνησο. Ήταν και η αποχή, αλλά και (κυρίως) η μη εκλογή των «μεγάλων ονομάτων» όλων των κυπριακών κομμάτων. Μετά την Ισπανία και οι Κύπριοι στέλνουν το μήνυμα της καταδίκης του πολιτικού συστήματος.
Η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων βγαίνει από τις προχθεσινές εκλογές ανανεωμένη κατά το ένα τρίτο, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, που πρώτευσε, εκτός Βουλής έμεινε ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πουργουρίδης, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από το ΑΚΕΛ, εκτός Βουλής έμειναν ο Πάμπης Κυρίτσης, Γενικός Γραμματέας της μεγαλύτερης συντεχνιακής οργάνωσης, καθώς και ο ειδικός σε θέματα άμυνας Αρίστος Αριστοτέλους. Αντίθετα, με το ΑΚΕΛ εξελέγη η τηλεπαρουσιάστρια του ΡΙΚ
Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η μη εκλογή από το ΔΗΚΟ του ίδιου του αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Γιώργου Κολοκασίδη και του γ.γ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ των στελεχών που περισσότερο πολέμησαν τον Πρόεδρο Χριστόφια, με αφορμή τις πρωτοβουλίες τους στις τελευταίες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Αλλά και από την ΕΔΕΚ, εκτός Βουλής έμεινε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος, καθώς και  ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαδάκης και ο δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιαστής Παύλος Παύλου.

Το παράδοξο συνεχίζεται και στο ΕΥΡΩΚΟ, όπου επίσης ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου έχασε την έδρα του στη Λεμεσό, καθώς αυτή μεταφέρθηκε στην Αμμόχωστο.

Η «σφαγή στελεχών» συνεχίστηκε και στους Οικολόγους, με την Γενική Γραμματέα του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου να χάνει την έδρα της, καθώς η μοναδική έδρα του κινήματος πήγε στη Λευκωσία και στον τέως βουλευτή Γιώργο Περδίκη. http://www.elzoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: