Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εκφοβισμό και απειλή διώξεων μαθητών στα σχολεία του Κερατσινίου κατήγγειλε χθες η εφημερίδα «Αυγή», μετά από περιστατικό αστυνομικής παρέμβασης σε λύκειο της περιοχής
.
Βάσει της σχετικής καταγγελίας μετά τις καταλήψεις του Οκτωβρίου στο συγκεκριμένο σχολείο, η διευθύντρια κλήθηκε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου της ζητήθηκε να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη. Η διευθύντρια έδωσε τα ονοματεπώνυμα οκτώ μαθητών και μαθητριών.

Πέντε μήνες μετά, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των μαθητών, η αστυνομική διεύθυνση Κερατσινίου κάλεσε την Τρίτη και την Τετάρτη ορισμένους από τους μαθητές αυτούς να καταθέσουν για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στο δημοσίευμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε εκτέλεση παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σχετικά με δημοσιεύματα και Ανακοινώσεις που αναφέρονται σε κλήσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου του Κερατσινίου, για λήψη καταθέσεων στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ανακοινώνονται-διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

• Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε εκτέλεση παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
• Η παραγγελία αυτή αφορά προκαταρκτική εξέταση προς εξακρίβωση των αδικημάτων της παράνομης βίας, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, της διατάραξη οικιακής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, σε σχολεία που τελούσαν στο παρελθόν υπό κατάληψη.
• Η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει λήψη καταθέσεων και υποβολή των σχετικών δικογραφιών, με τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε κάθε περίπτωση που συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Από τα προαναφερόμενα καθίσταται απόλυτα σαφές ότι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ενεργεί, ως έχει νομική υποχρέωση, στο πλαίσιο της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: