Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αρχισαν οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στην ελεύθερη Αμμόχωστο

  • 0
     
    Share
Untitled-2
Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Στις 06.30 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.
Η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου.


Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου.
Στην Αγία Νάπα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 09.30 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Καρά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.
Στη Δερύνεια η δοξολογία θα τελεστεί μετά τις εννέα το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Πάντων προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Πυλιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Μίμης Σοφοκλέους, Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου του Κέντρου Μελετών Λεμεσού. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Ελευθερίας.

Στη Σωτήρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί μετά τις εννέα το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης. Θα ακολουθήσουν τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων και κατάθεση στεφάνων. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σχολεία της Σωτήρας και τα οργανωμένα Σύνολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: