Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αιχμές Φορτσάκη για ομιλία Τσίπρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών

Ακραίες εκφράσεις σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποιεί ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και τέως πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Φορτσάκης βάλλει και κατά των πρυτανικών αρχών, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής σχολής κάνοντας λόγο για «κατάντημα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας» καθώς, όπως αναφέρει, «υπήρξε αδιαφορία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες ανέχθηκαν την καταστροφική παρουσία των παράνομων καταληψιών, μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν».
Ο κ. Φορτσάκης αναφέρεται και στην απόφαση των αρχών να προσκαλέσουν ως ομιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, κατά παράβαση μάλιστα της μεγάλης παράδοσης να προσκαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο. Αναφέρει εξάλλου ότι ακόμα και ο αναγνωρισμένος καθηγητής, ιστορικός που εκφωνεί τον πανηγυρικό παραμερίστηκε αν και αρχικά τού είχε ανατεθεί να μιλήσει.
«Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών. Η υποβάθμιση του πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης και καλεί τις πρυτανικές αρχές «να μην επιτρέψουν στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους, εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στη συνέχεια τον κ. πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: