Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος νόμος του μνημονίου!

Α) Ο νόμος 3845/2010 (ΦΕΚ Α’ 65/6.5.2010), με τίτλο «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», καθώς και το νομοσχέδιο για την κύρωση της από 8.5.2010 δανειακής σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας αφενός και των υπολοίπων κρατών-μελών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βάζουν την Ελλάδα στην εποχή του μνημονίου. Η παράγραφος 4 εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις για την εφαρμογή του μηχανισμού, με την προσθήκη ότι αυτά θα εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.

Β) Σε τεσσεράμισι χρόνια ψηφίζονται 480 νόμοι (του μνημονίου).

Γ) Πέντε (!) μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση του ν. 3845/2010 ωστόσο ο ν. 3847/2010 (ΦΕΚ Α’ 67/11.5.2010) ήρθε να ανατρέψει την πρόβλεψη εκείνη και να ορίσει, στην παρ.9 του μόνου άρθρου του, ότι τα ανωτέρω μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή όχι για κύρωση, αλλά για «συζήτηση και ενημέρωση» (ως εάν να επρόκειτο όχι για το νομοθετικό σώμα, αλλά για λέσχη συζητήσεων ή για καφενείο) και ακόμη ότι «ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους»
Έτσι διεθνής παραστάτης του κράτους καθίσταται ο Υπουργός Οικονομικών αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη σιωπηρή κατάργηση, ως προς τις συμβάσεις αυτές, της επικύρωσής τους από τον τελευταίο ως προϋπόθεσης της ισχύος τους. 

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
http://www.constitutionalism.gr/site/1809-i-hameni-timi-tis-ellinikis-dimokratias-o-mihanism/)

Δ) Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές με το σύνθημα:"θα καταργήσουμε με ένα νόμο και σε ένα άρθρο το μνημόνιο"

Ε) Στις 20 - 02 - 2015 η κυβέρνηση εφαρμόζει ΤΩΝ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟ του μνημονίου! Ο υπουργός οικονομικών υπογράφει την επέκταση της δανειακής σύμβασης και η Κυβέρνηση δεν τη φέρνει στη Βουλή για κύρωση! Βάσει της πρόνοιας του πρώτου μνημονιακού νόμου!!!

ΣΤ) Ζήτω το Μνημόνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: